Simon Bosch Simon Bosch
08/03/2022 13:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/03/2022 13:10

Biden ondertekent deze week nog crypto wet, wat staat erin?

Nieuws
Biden ondertekent deze week nog crypto wet, wat staat erin?

Foto: Haditha26 / Shutterstock.com

De weg naar een gereguleerde blockchain-industrie is een lange. Er zijn inmiddels al een aantal jaar gesprekken gaande om de markt veiliger en dus interessanter voor instituten te maken, maar er lijkt langzaam maar zeker een einde te komen aan de onzekerheid en het lange wachten. De Amerikaanse overheid is van plan om deze week ‘al’ een maatregel door te voeren die bepaalde overheidsafdelingen verplicht om onderzoek te doen naar de gevolgen van crypto-regulatie en een grote crypto-industrie.

Fantom (FTM) kan vanuit groene zone zijn sterke stijging doorzetten
Fantom (FTM) kan vanuit groene zone zijn sterke stijging doorzetten

Binnen 180 dagen

Dat schrijven Bloomberg en Reuters op basis een rapport dat ze hebben ingezien. Het is de bedoeling om de markt voor cryptocurrencies, zoals bitcoin (BTC), onder breed toezicht plaatsen, om zo beter om te kunnen gaan met risico’s als cybercriminaliteit en ransomware. Onderdeel hiervan is een executive order van de president. Dat houdt in dit geval in dat verschillende overheidsinstanties een aantal rapporten in moeten dienen over ‘de toekomst van geld’ en de rol die cryptovaluta hierin moeten spelen. De deadline is op 180 dagen gezet, de onderzoeken moeten dus uiterlijk in september worden ingeleverd.

Volgens de bron van Reuters zou de beslissing voor ‘significante veranderingen in het beleid en voor veel momentum’ moeten zorgen. Het zou waarschijnlijk een stap in de richting van een Central Bank Digital Currency (CBDC) zijn.

Advertentie

Minder gedoe crypto-bedrijven

Naast voor de volledig digitale versie van de Amerikaanse dollar zou het ook veel betekenen voor cryptocurrencies van derde partijen. Als die volledig gereguleerd worden, dan kunnen instituten gemakkelijker en zonder al te veel risico’s investeren in goedgekeurde projecten. Het is niet duidelijk hoe dit vormgegeven zou worden en of er bijvoorbeeld ook projecten zullen zijn die niet goedgekeurd worden. In ieder geval bestaat er een kans dat het gedoe rondom de regulatie van blockchain-bedrijven sterk zal verminderen.

Bloomberg claimt dat de Biden-regering komende woensdag de stap aan zal kondigen. Hard nodig is het ook. Met name instituten worden al jaren geplaagd door onzekerheid rondom regulatie van crypto. Tegelijkertijd lijkt China voorop te lopen met de ontwikkeling van de ‘digitale yuan’.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Cryptobedrijf wint beruchte rechtszaak, SEC moet miljoenen terugbetalen
Goedkeuring ethereum ETF's kan tot grote koersexplosie leiden
Goedkeuring ethereum ETF’s kan tot grote koersexplosie leiden
Advertentie