Roy van Krieken Roy van Krieken
30/01/2022 15:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2022 15:04

China gaat op grote schaal experimenteren met blockchain technologie

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Coinbase alerta: la política de cryptos juega a favor de China

Foto: crystal51/Shutterstock

Halverwege het vorige jaar zette de Chinese overheid de wereld van crypto volledig op zijn kop. Plotseling werd het minen van cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) verboden en kort hierna volgde zelfs een totaal verbod op het handelen en bezitten van cryptocurrencies. Desalniettemin lijkt de Chinese overheid wel de potentie van blockchain technologie in te zien. Een overheidsinstantie heeft namelijk onlangs bekend gemaakt dat in het hele land de ontwikkeling van dergelijke technologie versneld diende te worden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cyberspace Administration China

Deze overheidsinstantie is de Cyberspace Administration of China, onder meer de belangrijkste en beruchte toezichthouder van het internet. In een aankondiging werd bekend gemaakt dat autoriteiten over het hele land haast moesten maken achter de ontwikkeling van blockchain technologie. Zij werden opgedragen om: 

“de intensieve en evenwichtige inrichting van de blockchain technologie-infrastructuur in de regio te bevorderen, een grootschalige ondersteuningscapaciteit voor gegevensuitwisseling tussen ketens op productieniveau te vormen, en de vorming van een samenwerkende blockchain industrie-ecologie met meerdere partijen te bevorderen.”

Er werd zelfs een lijst van steden, bedrijven en andere entiteiten gepubliceerd die centraal zouden gaan staan in de uitrol van deze nieuwe blockchain technologie Het doel lijkt ook om vrijwel elke sector in China te integreren met blockchain. Van productie tot onderwijs. Elke Chinese sector zal geintegreerd worden met blockchain technologie, zo lijkt het.

Tegenstrijdige houding

Het is opmerkelijk dat de Chinese overheid klaarblijkelijk grote stappen neemt ter adoptie van blockchain in het land, maar tegelijkertijd diezelfde technologie verbiedt voor de individuele inwoners.

Het is duidelijk dat China veel potentie ziet in de wereld van blockchain en crypto technologie. Desalniettemin lijkt het erop dat China gelooft dat deze technologie alleen voordelen biedt zolang het volledig in handen blijft van de overheid.

Hoewel dit wellicht niet per se de adoptie is waar veel crypto investeerders op hopen, laat het wel zien dat blockchain technologie een breed overkoepelend begrip aan het worden is. Het kan voor allerlei doeleinden gebruikt worden en de Chinese overheid lijkt een van de eerste te zijn die dit heeft onderkend.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie