Roy van Krieken Roy van Krieken
30/01/2022 15:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2022 15:04

China gaat op grote schaal experimenteren met blockchain technologie

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Coinbase alerta: la política de cryptos juega a favor de China

Foto: crystal51/Shutterstock

Halverwege het vorige jaar zette de Chinese overheid de wereld van crypto volledig op zijn kop. Plotseling werd het minen van cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) verboden en kort hierna volgde zelfs een totaal verbod op het handelen en bezitten van cryptocurrencies. Desalniettemin lijkt de Chinese overheid wel de potentie van blockchain technologie in te zien. Een overheidsinstantie heeft namelijk onlangs bekend gemaakt dat in het hele land de ontwikkeling van dergelijke technologie versneld diende te worden.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Cyberspace Administration China

Deze overheidsinstantie is de Cyberspace Administration of China, onder meer de belangrijkste en beruchte toezichthouder van het internet. In een aankondiging werd bekend gemaakt dat autoriteiten over het hele land haast moesten maken achter de ontwikkeling van blockchain technologie. Zij werden opgedragen om: 

“de intensieve en evenwichtige inrichting van de blockchain technologie-infrastructuur in de regio te bevorderen, een grootschalige ondersteuningscapaciteit voor gegevensuitwisseling tussen ketens op productieniveau te vormen, en de vorming van een samenwerkende blockchain industrie-ecologie met meerdere partijen te bevorderen.”

Er werd zelfs een lijst van steden, bedrijven en andere entiteiten gepubliceerd die centraal zouden gaan staan in de uitrol van deze nieuwe blockchain technologie Het doel lijkt ook om vrijwel elke sector in China te integreren met blockchain. Van productie tot onderwijs. Elke Chinese sector zal geintegreerd worden met blockchain technologie, zo lijkt het.

Tegenstrijdige houding

Het is opmerkelijk dat de Chinese overheid klaarblijkelijk grote stappen neemt ter adoptie van blockchain in het land, maar tegelijkertijd diezelfde technologie verbiedt voor de individuele inwoners.

Het is duidelijk dat China veel potentie ziet in de wereld van blockchain en crypto technologie. Desalniettemin lijkt het erop dat China gelooft dat deze technologie alleen voordelen biedt zolang het volledig in handen blijft van de overheid.

Hoewel dit wellicht niet per se de adoptie is waar veel crypto investeerders op hopen, laat het wel zien dat blockchain technologie een breed overkoepelend begrip aan het worden is. Het kan voor allerlei doeleinden gebruikt worden en de Chinese overheid lijkt een van de eerste te zijn die dit heeft onderkend.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
politie rotterdam kraakt crypto met honderden slachtoffers
Cryptoscams opgespoord door politie Rotterdam: Honderden slachtoffers ontdekt
Na Nederland gaan de VS de strijd aan met crypto-dienst Tornado Cash
Niet crypto maar cash geld is een dreiging voor terrorisme, volgens onderzoekers
Advertentie