Roy van Krieken Roy van Krieken
27/09/2021 06:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/09/2021 06:32

Bitcoin exchange Huobi stopt volledig in China in navolging van de crypto ban

Nieuws
Bitcoin exchange Huobi stopt volledig in China in navolging van de crypto ban

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Een paar dagen geleden maakte de centrale bank van China, de People’s Bank of China, bekend dat zij draconische maatregelen zullen gaan nemen om de handel in cryptocurrencies tegen te gaan.

Een memo afkomstig van de centrale bank suggereerde zelfs dat de handel in cryptocurrencies volledig verboden zal worden. De koersen reageerden heftig op dit nieuws en de markten kleurden behoorlijk rood.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Huobi

Uiteraard zijn de gevolgen voor de wereld van crypto groot. China is een reusachtige economie en het handelsvolume van cryptocurrencies is in het land eveneens groot. Er bestaan zelfs een aantal grote exchanges die de focus op de Chinese markt hadden liggen.

Een van die exchanges is Huobi. Huobi is een van de grootste crypto exchanges ter wereld en een groot deel van de gebruikers van Huobi komt uit China. Als gevolg van de nieuwe maatregelen van de Chinese autoriteiten had de exchange geen keus dan zelf een aantal pijnlijke maatregelen te nemen.

Zo heeft Huobi onlangs bekend gemaakt dat zij geen nieuwe gebruikers uit China meer gaan accepteren. Daarnaast worden alle bestaande accounts van Chinese gebruikers spoedig opgeschort. Op 31 december van dit jaar zullen alle accounts worden gesloten. Huobi heeft wel laten weten dat de bezittingen van de gebruikers uiteraard beschermd zullen worden.

Nadat Huobi dit bekend maakte maakte de koers van de Huobi token HT een flinke duik. In een uur tijd stond de koers maar liefst 15% in de min om vervolgens gedurende de dag zelfs 24% weg te zakken. Geen goede dag voor Huobi dus.

Advertentie

OKEx en Binance

Een andere grote crypto exchange met een groot aantal Chinese gebruikers is OKEx. Deze exchange heeft tot dusver nog geen vergelijkbare acties aangekondigd, maar het lijkt niet onwaarschijnlijk dat dit in de nabije toekomst zal volgen.

Binance heeft inmiddels wel al maatregelen genomen om te voldoen aan de nieuwe regelgeving in China. De grootste exchange ter wereld neemt op dit moment geen nieuwe Chinese gebruikers meer aan.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
'Tot 99% van Mt. Gox's bitcoin zullen mogelijk verkocht worden'
Crypto-markt in de war: Mt. Gox-slachtoffers weigeren te verkopen
Mt. Gox Bitcoin schuldeisers getroffen door hackpogingen, website offline
Mt. Gox Bitcoiners getroffen door hackpogingen, website offline
Advertentie