Roy van Krieken Roy van Krieken
27/09/2021 06:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/09/2021 06:32

Bitcoin exchange Huobi stopt volledig in China in navolging van de crypto ban

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin exchange Huobi stopt volledig in China in navolging van de crypto ban

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Een paar dagen geleden maakte de centrale bank van China, de People’s Bank of China, bekend dat zij draconische maatregelen zullen gaan nemen om de handel in cryptocurrencies tegen te gaan.

Een memo afkomstig van de centrale bank suggereerde zelfs dat de handel in cryptocurrencies volledig verboden zal worden. De koersen reageerden heftig op dit nieuws en de markten kleurden behoorlijk rood.

Failliet FTX mag weer voor $1 miljard aan aandelen verkopen
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Huobi

Uiteraard zijn de gevolgen voor de wereld van crypto groot. China is een reusachtige economie en het handelsvolume van cryptocurrencies is in het land eveneens groot. Er bestaan zelfs een aantal grote exchanges die de focus op de Chinese markt hadden liggen.

Een van die exchanges is Huobi. Huobi is een van de grootste crypto exchanges ter wereld en een groot deel van de gebruikers van Huobi komt uit China. Als gevolg van de nieuwe maatregelen van de Chinese autoriteiten had de exchange geen keus dan zelf een aantal pijnlijke maatregelen te nemen.

Zo heeft Huobi onlangs bekend gemaakt dat zij geen nieuwe gebruikers uit China meer gaan accepteren. Daarnaast worden alle bestaande accounts van Chinese gebruikers spoedig opgeschort. Op 31 december van dit jaar zullen alle accounts worden gesloten. Huobi heeft wel laten weten dat de bezittingen van de gebruikers uiteraard beschermd zullen worden.

Nadat Huobi dit bekend maakte maakte de koers van de Huobi token HT een flinke duik. In een uur tijd stond de koers maar liefst 15% in de min om vervolgens gedurende de dag zelfs 24% weg te zakken. Geen goede dag voor Huobi dus.

Advertentie

OKEx en Binance

Een andere grote crypto exchange met een groot aantal Chinese gebruikers is OKEx. Deze exchange heeft tot dusver nog geen vergelijkbare acties aangekondigd, maar het lijkt niet onwaarschijnlijk dat dit in de nabije toekomst zal volgen.

Binance heeft inmiddels wel al maatregelen genomen om te voldoen aan de nieuwe regelgeving in China. De grootste exchange ter wereld neemt op dit moment geen nieuwe Chinese gebruikers meer aan.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie