Kevin Schijven Kevin Schijven
24/09/2021 11:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/09/2021 11:58

Bitcoin en ethereum kelderen hard, alle koersen diep in het rood door nieuws uit China over verbod

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin en ethereum kelderen hard, alle koersen diep in het rood door nieuws uit China over verbod

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency markt kon de afgelopen dagen aardig herstellen van een flinke dip en vanochtend kleurden de meeste koersen nog groen. Echter gooit China weer roet in het eten.

De People’s Bank of China, de Chinese centrale bank, heeft op haar website bekendgemaakt dat het nog harder zal optreden tegen crypto. Een memo suggereert dat China wellicht alle handel in crypto, buiten bezit, gaat verbieden.

“Onlangs zijn hype-activiteiten voor virtuele valutahandel toegenomen, waardoor de economische en financiële orde wordt verstoord, illegale en criminele activiteiten worden gekweekt, zoals gokken, illegale fondsenwerving, fraude, piramidespelen en witwassen van geld.”

Aldus de PBOC. Het betekent dat zelfs de over-the-counter (OTC) handel, die zeer populair is in China, wellicht er nu ook aan moet geloven. Het zou echter om “fear, uncertainty & doubt” (FUD) gaan die al enkele weken oud is:

Desondanks slaat het nieuws snel aan en creëert het veel angst op de markt. Bitcoin (BTC) leek net eindelijk $45.000 te heroveren maar zakte zojuist in minder dan twee uur omlaag naar $41.000. Het is een verlies van bijna 9%. Toch lijkt BTC wellicht hier support te vinden, maar stabiel ziet er niet uit.

Ethereum (ETH) zakt van $3.100 helemaal naar $2.750, een verlies van zelfs 11,3%. Het allerhardst dalen momenteel de tokens van cryptocurrency-exchanges Huobi en OKEx. Waarschijnlijk omdat de status van deze crypto beurzen nu wat onzeker is. Huobi token (HT) zakt van $12,1 naar $9,5, een verlies van 21,5%. OKB zakt van $16,9 naar $13,4, een verlies van 20,7%. De totale marktkapitalisatie van crypto zakte zojuist naar $1,90 biljoen.

Door het nieuws is het herstel van de afgelopen dagen weer compleet verloren en staan de meeste koersen meer dan 15% in de min ten opzichte van een week geleden, en in veel gevallen zelfs meer dan 20%. Of we snel weer een herstel kunnen zien, is maar de vraag. De reden dat China dit doet heeft waarschijnlijk met de aankomende e-yuan, een central bank digital currency (CBDC), te maken.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie