Kevin Schijven Kevin Schijven
24/09/2021 08:23 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/09/2021 08:23

Bitcoin koers stijgt na goed nieuws, ethereum en cardano schommelen, deze altcoins staan flink de plus

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin koers stijgt na goed nieuws, ethereum en cardano schommelen, deze altcoins staan flink de plus

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

In de eerste helft van deze week kreeg de cryptocurrency markt een flinke klap te verduren. Veel koersen verloren meer dan 15% tot 20% van hun waarde. Dat ging gepaard met een dalende aandelenmarkt, een schuldcrisis bij Evergrande en meer druk vanuit regelgevers.

De afgelopen dagen zijn de meeste crypto alweer aardig aan het herstellen en de koersen kregen tegen gisterenavond nog even een steuntje in de rug door nieuws van Twitter omtrent bitcoin (BTC) betalingen en non-fungible tokens (NFT’s). Klik hier om daar meer over te lezen!

Daardoor kwam de totale marktkapitalisatie weer even bij $2,1 biljoen uit, maar vanochtend zakten de koersen toch weer iets omlaag. Desondanks lijkt de angst op de markt langzamerhand af te nemen:

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin

Bitcoin (BTC) heroverde gisteren $44.000 en dat is de afgelopen maanden vaker een cruciaal punt geweest. Echter leek de support in de middag het toch even te begeven toen bitcoin weer richting $43.000 begon te dalen. Toen kwam het bovenstaande nieuws naar buiten en de BTC koers maakte gelijk een flinke sprong omhoog naar $45.000.

Bitcoin leek daar in eerste instantie aan vast te kunnen houden, de koers piekte even naar $45.175, maar corrigeerde in de nacht toch weer omlaag. Bitcoin dipte weer helemaal terug naar $44.000, maar maakte vanaf daar gelijk weer een flink bounce omhoog. Bitcoin lijkt op het moment van schrijven zelfs dwars door $45.000 te duwen, maar weerstand ligt waarschijnlijk om de hoek.

De vraag is of bitcoin nog dit weekend de 200-dagen moving average rond $46.000 kan heroveren of dat we eerst een periode van consolidatie zullen zien voordat de koers uitbreekt.

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) schommelde de afgelopen 24 uur wat heviger heen en weer. De ether koers kwam gisterenochtend bij $3.150 uit, dipte toen helemaal naar $3.050 en steeg vervolgens naar bijna $3.200. Ether leek stand te houden boven $3.150, maar dipte vanochtend weer terug naar $3.050. Op het moment van schrijven lijkt ether $3.100 terug te heroveren, maar komt al weerstand tegen.

Ook cardano (ADA) is aan het schommelen. De ADA koers zakte in eerste instantie terug naar $2,20, kon toen herstellen naar $2,25 en maakte kort na middennacht plotseling grote sprong omhoog naar $2,35. Echter corrigeerde ADA vervolgens weer terug naar $2,25, maar stuiterde daar gelijk weer omhoog en stijgt op het moment van schrijven voorbij $2,30.

Solana (SOL) heeft het iets moeilijker gehad in de afgelopen 24 uur. SOL leek gisterenochtend nog $150 te heroveren, maar de koers zakte toen naar $143. De koers maakte vervolgens nog een poging omhoog en tikte even $150 aan, maar dipte toen helemaal naar $140. SOL komt momenteel weerstand rond $145 tegen en staat daarmee 3,5% in het rood, het diepst uit de top 10.

Daarnaast kleuren in de top 100 juist nog een aantal crypto flink groen. Terra (LUNA) maakte gisterenmiddag al een grote sprong omhoog en vanochtend wederom. LUNA staat daarmee 12% in de plus staat en komt bij $38,5 uit. Ook harmony (ONE) wist, na een sprong gisterenmiddag, afgelopen nacht stand te houden waardoor koers 12% in de plus staat en bij $0,155 uitkomt

Dat zien we ook terug bij tezos (XTZ), die gisterenmiddag een grote sprong maakte en vervolgens redelijk stabiel bleef. XTZ staat 13% in de plus en komt bij $6,55 uit. Hetzelfde zien we ook bij near (NEAR) afspelen, die koers staat 13% in de plus en stoeit momenteel met $9.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie