Kevin Schijven Kevin Schijven
21/04/2022 17:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/04/2022 17:09

Binance sluit Russen uit van crypto handel door nieuwe EU sancties

Nieuws
Binance comparte lo que el gran capital espera del futuro de Bitcoin

Foto: Primakov / Shutterstock.com

Ook Binance, de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld, sluit nu gebruikers uit Rusland uit van zijn handelsplatform. Dat kondigt de enorme crypto-beurs aan in een nieuwe statement, gepubliceerd op 21 april.

Binance zal voortaan geen diensten meer verlenen aan investeerders in Rusland die crypto bezitten ter waarde van 10.000 euro of meer. Dat betekent dat Russen buiten Rusland of Russen met minder dan €10.000 aan crypto nog wel Binance kunnen blijven gebruiken.

Russische investeerders die wel onder deze groep vallen mogen alleen nog maar hun crypto of geld van het platform opnemen. Andere diensten, waaronder handelen, zijn niet meer toegankelijk voor hen via Binance.

De nieuwe maatregel vloeit voort uit een nieuwe ronde van sancties tegen Rusland vanuit de Europese Unie. Eerder kwam al naar buiten dat de Europese sancties ook voor crypto gelden.

“Binance moet de sector blijven leiden bij het implementeren van deze sancties. We zijn van mening dat alle andere grote beurzen binnenkort dezelfde regels moeten volgen.”

Aldus de crypto-beurs. De maatregel heeft te maken met zorgen dat rijke Russen als de oligarchen massaal crypto zouden gebruiken om sancties te omzeilen. Daar is echter vooralsnog geen bewijs voor. Dat zou mogelijk in de toekomst kunnen veranderen als het aan een wetsvoorstel van de Russische belastingdienst ligt.

Niet iedereen in de crypto-gemeenschap is hier overigens blij mee. Zij zijn van mening dat crypto open en toegankelijk voor iedereen moet zijn en niemand mag uitsluiten op politieke gronden. Echter maakt Rusland het vrij moeilijk om nog onpartijdig te blijven.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance exchange maakt rare blunder

Binance maakte gisteren een grote blunder. Een nieuw emoji van het bedrijf op Twitter leek wel heel erg op een swastika, een oud symbool dat door de Nazi’s werd overgenomen. Dat gebeurde zelfs op de verjaardag van Hitler waardoor mensen zeer sceptisch zijn hoe dit had kunnen gebeuren. Binance heeft de emoji snel verwijderd en zegt:

“Dat was natuurlijk heel gênant. We weten niet zeker hoe die emoji door verschillende beoordelingslagen is gekomen zonder dat iemand het opviel, maar we hebben het probleem onmiddellijk gemarkeerd, verwijderd en het nieuwe emoji-ontwerp wordt op dit moment uitgerold.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement