Rico Engelbarts
20/09/2020 18:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/09/2020 18:27

'Bitcoin (BTC) krijgt van autoriteiten vrije loop tot een prijs van $250.000'

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
'Bitcoin (BTC) krijgt van autoriteiten vrije loop tot een prijs van $250.000'

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Investeerders maken zich steeds meer zorgen over de invloed en controle van centrale banken en autoriteiten op bitcoin (BTC) en het crypto-ecosysteem in het algeheel. Dat is geen verrassing gezien er meer regels komen omtrent de koop en verkoop van crypto, zoals we ook al in Nederland hebben gezien. Toch zijn de angsten volgens Dan Tapiero voorlopig nog ongegrond en komt de aandacht van de grote autoriteiten later pas.
Dan Tapiero, de medeoprichter van onder meer DTAP Capital, Gold Bullion Int., volgt bitcoin nu al een geruime tijd en kwam binnen als een van de eerste macro-investeerders. In een Tweet als reactie op Ciphrex CEO, Eric Lombrozo, zei Tapiero dat een marktkapitalisatie van $200 miljard te klein is voor de macro-autoriteiten om er echt aandacht aan te besteden.


In zijn tweet vergelijkt hij BTC met het goud, dat een marktkapitalisatie $12 biljoen heeft en zelfs dan bijna geen aandacht krijgt van de autoriteiten. Volgens hem zou het digitale goud in ieder geval nog naar de $250.000 door kunnen groeien voordat het ertoe doet.
Zijn mening wordt gesteund door investeerder Raoul Pal, een voormalig Goldman Sachs werknemer, hoofd van de verkoop van hedgefondsen, en nu Real Vision CEO. Hij is er 100% mee eens dat het op een wereldwijde schaal nog irrelevant is en zelfs $10 biljoen geen aandacht krijgt bij meeste centrale banken.
Ook Tom Lee van Fundstrat Global Advisors deelt een soortgelijke mening en zei op een conferentie in Singapore in 2019 dat Bitcoin ETF pas kan worden goedgekeurd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, wanneer het verhandeld wordt tegen de $150.000 of meer.
Alle drie hebben behoorlijk wat ervaring in de traditionele markt, maar ook in het crypto-ecosysteem. Vooral Pal en Tapiero zijn extreem optimistisch over BTC en Lee volgt al jaren de markt en analyseert deze regelmatig. Er is dus zeker een grote kans dat hun verwachtingen accuraat zullen zijn.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie