Timo Bult Timo Bult
31/01/2021 10:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/01/2021 10:23

Bitcoin (BTC) verboden in India? Nieuw wetsvoorstel reden voor zorgen bij traders

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bitcoin (BTC) verboden in India? Nieuw wetsvoorstel reden voor zorgen bij traders

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Mogelijk slecht nieuws voor de bitcoiners (BTC) in India, er is daar namelijk weer gedoe ontstaan omtrent het al dan niet toestaan van cryptocurrencies. De regering diende onlangs een nieuw wetsvoorstel in die alle “private cryptocurrencies” zou verbieden.
Het nieuws kwam enigszins onverwachts aan bij de crypto-investeerders in het land dat 1,3 miljard inwoners telt. In de tekst van de Cryptocurrency and Regulation of Official Digital Currency Bill 2021 valt te lezen:

“Het wetsvoorstel beoogt alle private cryptocurrencies in India te verbieden. Het zou echter bepaalde uitzonderingen toestaan om de onderliggende technologie van cryptocurrency en het gebruik ervan te promoten,”

Er werd verder echter niet verduidelijkt welke cryptocurrencies er binnen deze categorie vallen. Toch is het reden voor zorgen bij crypto-experts in het land, zo blijkt uit een artikel van de Economic Times. Er wordt aangenomen dat private cryptocurrencies elke cryptocurrency is die niet door een centrale bank is uitgegeven.
In andere woorden, enkel een central bank-issued digitale currency (CBDC) zou in dat geval toegestaan zijn. CBDC’s kwamen de afgelopen tijd steeds vaker in het nieuws met verschillende landen die overwegen een eigen cryptocurrency gelinkt aan een fiatvaluta uit te geven.
Het nieuws sluit direct aan op de uitspraken van de miljardair Ray Dalio. Hij zei in een nieuwsbrief voor zijn klanten dat bitcoin een geweldige uitvinding is, maar dat zijn succes ook de ondergang kan betekenen:

 “Ik kan me moeilijk voorstellen dat ze bitcoin (of goud) een duidelijk betere keuze zouden laten zijn dan het geld en krediet dat ze produceren. Ik vermoed dat het grootste risico van bitcoin succes is, want als het slaagt, zal de regering proberen het te doden en hebben ze veel macht om hierin te slagen.”

Het nieuws uit India betekent natuurlijk niet het einde van crypto in het land. Zo is nog langer niet duidelijk welke cryptocurrencies verboden zouden worden en of het wetsvoorstel überhaupt aangenomen wordt. Daarbij is bitcoin voor iedereen met een internetconnectie te gebruiken. Een dergelijk verbod zou daarnaast zelf juist als brandstof voor de Bitcoin revolutie kunnen dienen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie