Roy van Krieken Roy van Krieken
21/10/2021 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/10/2021 06:04

Bitcoin exchange Binance sluit Colombiaanse accounts na onderzoek Nederlandse politie

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bitcoin exchange Binance sluit Colombiaanse accounts na onderzoek Nederlandse politie

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Tot de grote schrik van een aantal gebruikers van de crypto exchange Binance in Colombia bleken zij vandaag niet langer in staat om toegang te krijgen tot hun account. Daarnaast werden alle activa die zij op dat moment in bezit hadden bevroren. Uiteraard leidde dit tot grote ergernis bij deze Colombiaanse gebruikers.

Crypto koning ‘SBF’ gaat in hoger beroep tegen 25-jarige celstraf
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Politieonderzoek

Het blijkt dat de reden voor het vergrendelen van deze gebruikersaccounts een onderzoek van de Nederlandse politie was. Wat precies het doel was van dit onderzoek is op dit moment nog onbekend.

Het gaat om zo’n 20 Binance gebruikers uit Colombia, maar de kans is groot dat dit aantal nog zal groeien. Zij werden door Binance gevraagd om identificatiepapieren en informatie over hun inkomen aan te leveren aan de exchange. Andere gebruikers kregen weer de opdracht om contact op te nemen met de autoriteiten in Nederland. 

Een andere gebruiker kreeg zelfs te horen dat hij contact op moest nemen met het Amerikaanse ATF bureau. Dit is een instantie die zich inzet tegen de illegale handel van onder meer alcohol, tabak producten, maar ook vuurwapens en explosieven.

Toen zij vroegen wat de reden zou zijn voor deze maatregelen kregen zij een formeel, maar niet bepaald informatief antwoord.

“Door de aard van het lopende strafrechtelijke onderzoek zijn wij niet in staat om meer informatie te verstrekken.”

Het lijkt erop dat Binance achter de schermen onderzoek doet in samenwerking met de Nederlandse politie om de identiteiten van bepaalde Binance gebruikers te achterhalen.

Advertentie

Weerstand

De getroffen gebruikers lieten dit uiteraard niet zomaar over zich heen gaan. Een aantal van hen gaf aan dat een groot deel van hun vermogen gestald stond op hun Binance account. Door de maatregelen van Binance werd de toegang van deze mensen tot hun spaargeld ontnomen.

De gebruikers sloten daarom de handen ineen en klagen de crypto exchange nu aan. Inmiddels hebben zij een advocaat in de armen genomen om Binance op het matje te roepen.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie