Timo Bult Timo Bult
23/08/2021 13:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/08/2021 13:08

Bitcoin exchange Coinbase: ‘Crypto wet VS raakt 60 miljoen Amerikanen’

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bitcoin exchange Coinbase Crypto wet VS raakt 60 miljoen Amerikanen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De infrastructure bill die de Senaat van Verenigde Staten onlangs aannam zorgde voor veel ophef binnen de crypto-sector. Deze wet zorgt er namelijk voor dat verschillende cryptopartijen moeten voldoen aan bepaalde eisen wat voor hen onmogelijk is. De vicepresident belastingzaken bij crypto exchange Coinbase haalt daarom in een blogartikel hard uit. Volgens hem raakt de wet namelijk 60 miljoen Amerikanen.

De infrastructuurwet heeft een prijskaartje van $550 miljard en er zijn zelfs bronnen die het over $1 biljoen hebben. Een gedeelte van die kosten, namelijk $28 miljard, moeten worden gedekt door belasting die betaald moet worden door de crypto-industrie. Dit moet gebeuren door de definitie “Broker” op te rekken. Daardoor komen miners, software-ontwikkelaars en stakers onder deze definitie te vallen.

‘Crypto koning’ van FTX had geheime plannen om imago op te poetsen
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Crypto-wet remt innovatie

Lawrence Zlatkin, vicepresident belastingzaken, laat in een blogartikel weten ontevreden te zijn over de gang van zaken:

“Vandaag de dag bezitten ongeveer 60 miljoen Amerikanen crypto – ongeveer een vijfde van de gehele Amerikaanse bevolking. Die Amerikanen, en het hele crypto-ecosysteem, verdienen meer dialoog dan deze bepaling die op het laatste moment is ingevoegd.”

Volgens Zlatkin is de aanpassing slecht voor de innovatie in de VS. “[…] geen advocaat zou hen adviseren het risico te lopen te handelen in strijd met wetten waarvan de straffen voor niet-naleving hen gemakkelijk failliet zouden maken,” schrijft de vicepresident over het feit dat onder andere miners dus onmogelijk aan de eisen kunnen voldoen. Hij gaat verder met te schrijven:

“Dit zal de innovatie schaden en het potentieel van een enorm belangrijke technologie in de vroegste stadia van ontwikkeling verstikken […] Belastingbeleid moet doordacht en weloverwogen zijn.”

Lang leek het erop dat de wet nog wat crypto-vriendelijke aanpassingen zou krijgen. Maar deze kwamen er op het laatste moment toch niet doorheen waardoor de wet zonder enige aanpassingen alsnog werd aangenomen. De Amerikaanse crypto-sector heeft wel nog een kans een aanpassing erdoorheen te krijgen. Het Huis van Afgevaardigden moet zich namelijk nog uitspreken over de wet en dat zal pas aan het einde van dit jaar gebeuren.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie