Timo Bult Timo Bult
11/08/2021 09:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/08/2021 09:55

Wet die Bitcoin (BTC) en crypto in gevaar brengt aangenomen door Amerikaanse Senaat

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Wet die Bitcoin (BTC) en crypto in gevaar brengt aangenomen door Amerikaanse Senaat

De door de Amerikaanse crypto-gemeenschap zo gevreesde infrastructure bill is gisteren alsnog aangenomen door de Senaat, zonder enige aanpassingen. Alhoewel dit niet direct slecht nieuws is, is het wel een stap in de verkeerde richting volgens veel vooraanstaande crypto-figuren maar ook Senatoren.

Zo zei Senator Pat Toomey: “Deze wetgeving legt een ernstig gebrekkig en in sommige gevallen onwerkbaar mandaat voor belastingrapportage voor cryptocurrency op dat toekomstige technologische innovatie bedreigt.” De wet werd uiteindelijk met 69 stemmen voor en 30 stemmen tegen aangenomen.

De wet geeft zo’n $1 biljoen vrij om grote infrastructuurprojecten en het opknappen van wegen en bruggen te financieren. Daarbij worden de regels voor bepaalde crypto-bedrijven en -spelers aangescherpt, onder andere met als doel om meer belasting te kunnen innen. Voor sommigen is de wet een “de facto verbod op crypto mining” doordat onder andere miners moeten voldoen aan eisen door bepaalde data aan te leveren. Data die zij onmogelijk kunnen krijgen.

De afgelopen dagen hebben meerdere Senatoren getracht amendementen door te voeren in de wet die het leed voor crypto wat zouden verzachten. Een dwarsliggende Senator uit Alabama gooide uiteindelijk roet in het eten en dus onderging de wet gisteren een stemming zonder aanpassingen. Toomey, die de mogelijke schade ziet, laat op Twitter weten:

“Het infrastructuurpakket waar we vandaag over hebben gestemd, is te duur, te uitgebreid en te onbetaald. Ik kon het niet steunen.”

De wet gaat nog niet direct in. Het Huis van Afgevaardigden moet zich namelijk nog uitspreken over de wet en dat zal pas aan het einde van dit jaar gebeuren. Tot die tijd heeft de Amerikaanse crypto-gemeenschap dus de tijd om flink te lobbyen voor een betere wet.

De koersen lijken weinig te geven om het negatieve nieuws. Die stegen de afgelopen 24 uur namelijk rustig door met vooral cardano (ADA) als uitblinker! Waarom lees je in dit artikel.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie