Timo Bult Timo Bult
09/08/2021 09:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/08/2021 09:28

Bitcoin (BTC) koers ondervindt even moeite na dit nieuws over belangrijke wet in de VS

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers ondervindt even moeite na dit nieuws over belangrijke wet in de VS

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De prijs van bitcoin (BTC) had de afgelopen uren wat moeite en dat komt waarschijnlijk door nieuws afkomstig uit de Verenigde Staten. Daar zijn de onderhandelingen over de belangrijke, en door de crypto-gemeenschap zo gevreesde wet tot stilstand gekomen. Zoals het er nu naar uitziet ondergaat de infrastructuurwet zonder aanpassingen op dinsdag een stemming.

De infrastructuurwet heeft een prijskaartje van $550 miljard en er zijn zelfs bronnen die het over $1 biljoen hebben. Een gedeelte van die kosten, namelijk $28 miljard, moeten worden gedekt door belasting die betaald moet worden door de crypto-industrie. Dit moet gebeuren door de definitie “Broker” op te rekken.

De afgelopen week heeft een aantal Amerikaanse Senatoren aanpassingen voorgesteld en lang leek het erop dat deze aanpassingen aangenomen zouden gaan worden. Deze amendementen zouden de klap voor de crypto-sector in de VS verlichten. Maar helaas zijn al die voorstellen van tafel geveegd.

De Senaat stemde met 68 stemmen voor, en 29 stemmen tegen voor het beëindigen van de debatten omtrent deze aanpassingen. Daardoor staat er voor dinsdag een stemming op de planning voor het oorspronkelijke wetsvoorstel, dus zonder enige verlichtende aanpassingen.

Jake Chervinsky van Compound Finance stelt in een tweet dat het echter nog niet voorbij is. Tot dinsdag kan de wettekst nog altijd aangepast worden. Maar of het nu wel gaat lukken is nog maar de vraag.

De Senate Majority Leader, Chuck Schumer, heeft namelijk laten weten zo snel mogelijk de wet aan te willen nemen en geen aanpassingen meer te zullen accepteren. Mocht de wet aangenomen worden dan is er nog het Huis van Afgevaardigden. Tot dan kan de crypto-sector nog de broodnodige aanpassingen forceren.

De wet veroorzaakt voor veel deelnemers van de crypto-sector in de VS problemen. Partijen als crypto miners zouden namelijk aan bepaalde eisen moeten gaan voldoen zoals het invullen van bepaalde belastingpapieren. Gegevens die moeten worden opgegeven zijn of onmogelijk voor deze partijen om aan te leveren, of het zou de privacy van crypto-transacties ernstig benadelen. Sommigen noemen de wet “een de facto verbod op crypto mining in de VS.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie