Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bitcoin exchanges binnenkort waarschijnlijk nog strenger gereguleerd door internationaal kader FATF

Aanstaande oktober zal de Financial Action Task Force (FATF) bijeenkomen om te bespreken hoe de kaders omtrent de regulering van cryptocurrencies op een wereldwijd niveau verbeterd en aangescherpt kunnen worden. Dit kan immense gevolgen hebben voor het crypto-ecosysteem gezien het advies van het FATF door meer dan 200 landen opgevolgd wordt.

De bijeenkomst is een vervolg op een op dinsdag gepubliceerd rapport, bestemd voor de G-20 ministers van Financiën en centrale-bankpresidenten. Een onderdeel van het rapport diende als een overzicht van stablecoins, cryptocurrencies die gekoppeld zijn aan fiat zoals de Amerikaanse dollar. Ook werd er door de internationale financiële waakhond hierin vermeld dat de samenwerking beter moet om maatregelen nog effectiever te maken.

- Advertentie -

De organisatie is hierbij van plan om een internationaal kader op te stellen voor de autoriteiten om nog effectiever informatie over Virtual Asset Service Providers (VASP’s) te coördineren en te delen. VASP is een overkoepelende term voor bedrijven zoals exchanges, peer-to-peer diensten, maar ook wallet providers. Kortom: Alle bedrijven die gerelateerd zijn aan het handelen in crypto.

De FATF is van plan om tegelijkertijd een lijst met ‘red flags’ ter beschikking te stellen in betrekking tot mogelijke criminele activiteiten. De organisatie ziet het belang van een nadrukkelijke focus op de internationale samenwerking om zo de regulering effectiever te maken. Het eindproduct van de waakhond is om uiteindelijk een kader te hebben liggen dat als fundering dient voor toezichthouders in de crypto-industrie wereldwijd.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.356,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.156,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.193,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.215,50 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.248,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.156,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.193,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.215,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.248,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.356,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...