blockchain-eiland_malta_komt_in_november_met_nieuwe_cryptocurrency_en_blockchain_wetgeving

Blockchain-eiland Malta komt in november met nieuwe cryptocurrency en blockchain wetgeving

0

De Maltese overheid introduceert specifieke wetgeving voor cryptocurrencies die in november al van kracht zal zijn.

Terwijl regeringen over de hele wereld worstelen met wat hun regelgeving omtrent cryptocurrency zal zijn, blijft Malta voorloper. Malta is met name een vriendelijke omgeving voor cryptocurrencies en blockchain-technologie, en heeft dus nu een reeks wetsvoorstellen goedgekeurd om een regelgevend raamwerk op te stellen. 

Als zodanig zullen zowel het wetsvoorstel van vernieuwing van technologische ontwikkelingen en diensten (ITAS) als het wetsvoorstel inzake virtuele financiële activa (VFA) beide op 1 november 2018 officiële Maltese wetten zijn.

De eerste wet legt de basis voor regulering voor blockchain en cryptocurrency op het eiland. De tweede wet stelt eisen en beleidsregels vast voor ICO’s. Het belangrijkste aspect van beide wetten is dat het openbaring van de financiële geschiedenis van een dergelijk ICO-project eist. Beide wetten worden gezien als regulerende, maar vriendelijke en relatief gastvrije benaderingen van de technologie. 

De wetten werden in juli formeel goedgekeurd door de regering van Malta, wat het land een van de eerste landen maakt die specifieke crypto-gerelateerde wetgeving vastlegt. Het is onwaarschijnlijk dat de nieuwe wetten de crypto-vriendelijke reputatie van het land zullen schaden. Integendeel zelfs, het eiland lijkt vanuit elk hoek op aarde crypto- en blockchain-voorstanders en experts te verwelkomen voor de komende Malta Blockchain-top.

De Blockchain-top zal plaatsvinden van 1 tot 2 november dit jaar – toevallig tegelijk met het van kracht gaan van de nieuwe wetten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws