Home Nieuws Overheid en regulatie "Blockchain kan voor meer vertrouwen in overheid zorgen," aldus de Europese Unie

“Blockchain kan voor meer vertrouwen in overheid zorgen,” aldus de Europese Unie

Blockchain-technologie kan een belangrijke rol gaan spelen in de gezondheidszorg en de sociale dienstensector. In het rapport beschrijft de Europese Stichting tot verbetering van de levens- en arbeidsomstandigheden (Eurofound) de voordelen die blockchain kan bieden.

Ondanks het feit dat de ontwikkeling van blockchain-technologie nog in zijn kinderschoenen staat, wordt de technologie hier en daar al toegepast. Zo wordt in het rapport geschreven:

Net als in de dienstensector bevindt het gebruik van blockchain-technologie zich in een vroege adoptiefase in de gezondheids- en sociale zorg, waar het is gebruikt om uitkeringen in contanten te betalen en pensioenbijdragen te controleren,

- Advertentie -

De technologie zou uiteindelijk voor meer transparantie en vertrouwen in de overheid kunnen zorgen:

Andere mogelijke voordelen van deze technologie voor de publieke sector zijn meer op maat gemaakte diensten voor burgers en meer transparantie en vertrouwen in regeringen, […] Identificatie via blockchain kan worden gebruikt om geld en toeslagen op een meer tijd- en kostenefficiënte manier in contanten toe te wijzen.

Verder wordt benoemd hoe blockchain tussenpartijen overbodig zou kunnen maken. De technologie “kan leiden tot vervanging van tussenpersonen, contracten en/of verificatiesystemen,” aldus het Eurofond. Het uiteindelijke doel van de digitaliseren van de gezondheids- en sociale zorg wordt als volgt beschreven:

Vaak zijn de doelstellingen van de digitalisering van sociale diensten om kostenefficiëntie te bereiken en ouderen zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen huis te laten wonen,

Steeds meer overheden en bedrijven omarmen blockchain-technologie. Onlangs maakte de Duitse autofabrikant BMW nog bekend dat het blockchain gaat gebruiken om verschillende processen binnen zijn supply chain te volgen.

Afgelopen maand hebben we kunnen aanschouwen – zo medio maart – dat de koers van bitcoin meeging in de leegstroom van beurzen wereldwijd. Kan bitcoin na deze pullback de rug rechten? Lees verder in de analyse van Michiel!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.125,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.186,49 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.190,38 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.199,32 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.