Ivo Melchers Ivo Melchers
20/02/2024 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/02/2024 16:12

Bloeiende cryptomarkt houdt Britse autoriteit bezig, toont harde hand

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bloeiende cryptomarkt houdt Britse autoriteit bezig, toont harde hand

Foto: Piotr Swat/Shutterstock

De Britse Financial Conduct Authority (FCA) heeft het druk gehad de afgelopen maanden. Nu de crypto markt weer in populariteit stijgt en het sentiment positief is, deelt de Britse autoriteit steeds vaker waarschuwingen uit voor illegale promotie van cryptocurrencies.

In een periode van drie maanden heeft de FCA maar liefst 450 waarschuwingen gegeven aan bedrijven die onwettige promoties uitvoeren, zo kondigt de autoriteit aan in een officieel bericht.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Hernieuwde aandacht door bitcoin ETFs

De algehele crypto markt zit in een opwaartse trend. Veel cryptocurrencies zien hun koersen flink stijgen. De grootste cryptocurrency, bitcoin (BTC), steeg maar liefst 25 procent de afgelopen maand.

Voor een groot deel is deze toename te danken aan de anticipatie en komst van in totaal tien bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETFs) in januari. Hierdoor stromen er grote hoeveelheden institutioneel vermogen in de crypto markt. Sinds de lancering zagen de fondsen al ruim 10 miljard binnenstromen.

De hernieuwde aandacht die de crypto industrie ontvangt zorgt o7ok voor de creatie van nieuwe cryptocurrencies en de promotie ervan. De sterke instroom aan kapitaal is interessant en veel bedrijven achter kleine altcoins willen hier maar al te graag van profiteren.

Advertentie

FCA toont harde hand

De acties van de FCA zijn niet zonder consequenties. In totaal hebben 450 bedrijven een waarschuwing ontvangen van de Britse autoriteit. In samenwerking met tech organisaties heeft de autoriteit ook 34 apps van de App Stores kunnen halen. Dit gaat om applicaties waar ongeautoriseerde crypto advertenties op plaatsvonden.

In totaal zijn er ook nog eens ruim 10.000 advertenties verwijderd of aangepast ten gevolge van de acties van de FCA. Het mag duidelijk zijn dat de Britse autoriteit een actieve houding neemt om illegale promoties tegen te gaan.

“We zullen actie ondernemen tegen schending, waarbij we onze toezichtinstrumenten gebruiken wanneer we aanhoudende schending identificeren en waar nodig mogelijk handhavingsmaatregelen nemen,” aldus de FCA.

Ook is de FCA bezig met het onderzoeken van in totaal 44 crypto firma’s. Onderzoeken zullen onder andere gericht zijn op witwaspraktijken en het promoten van ongeregistreerde digitale activa.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie