Rico Engelbarts
26/07/2018 11:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/07/2018 11:30

Brengen de Bitcoin-ETF’s volgend jaar pas nieuw geld in de cryptomarkt?

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

De cryptocurrency-sector zal lang geanticipeerd hebben op de komst van Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) tegen het eind van dit jaar. Maar enkele analisten denken dat het wel wat langer zou kunnen gaan duren.
Als een beursgenoteerd instrument heeft de Bitcoin-ETF de potentie om de grote geldstroom van detailhandelaren en individuele geaccrediteerde beleggers op de Amerikaanse openbare markt mogelijk te maken. In tegenstelling tot directe investeringen op cryptocurrency-exchanges, zijn de uitgevers van een Bitcoin-ETF, als een vertrouwde tussenpersoon, verantwoordelijk voor het beschermen (en verzekeren) van de fondsen van de beleggers.
De zekerheid die ETF’s bieden zal waarschijnlijk veel investeerders, die eerder terughoudend waren ten aanzien van beleggingen in de cryptomarkt, wel doen investeren in cryptocurrencies via ETF’s.
De meerderheid van de investeerders, analisten en onderzoekers in zowel de cryptocurrency-markt als de traditionele financiële sector zijn optimistisch dat de Bitcoin-ETF goedgekeurd zal worden door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Kevin O’Leary van ABC’s Shark Tank, die al sinds begin 2017 sceptisch is over het regelgevende aspect van Bitcoin, heeft gezegd dat de goedkeuring van een BTC-ETF in de nabije toekomst tot nieuwe institutionele investeerders in de markt zal leiden.
Brian Kelly, CEO van BKCM en vaste gast bij CNBC’s Fast Money, heeft echter gezegd dat de eerste Bitcoin-ETF niet dit jaar nog zal gebeuren. Dit vanwege de gewoonte van de SEC om nieuwe opkomende beleggingscategorieën (zoals BTC-ETF’s dus) uit te stellen.
Op CNBC legde Kelly het volgende uit:

Ik hoop ook dat er een ETF komt, maar ik denk dat de kans dat er dit jaar nog een Bitcoin-EFT zal komen, relatief klein is. Er zijn nog steeds een hoop dingetjes, maar dat stopt de speculatie niet. Dat is de reden dat Bitcoin van $5.800 herstelde naar $8.500.

De Chicago Board Options Exchange (CBOE), samen met CME Group een van de grootste optiebeurzen ter wereld, heeft onlangs een aanvraag voor een Bitcoin-ETF ingediend bij de SEC, met als doel BTC naar de openbare aandelenmarkt in de VS te brengen.
Eerder rechtvaardigde de SEC haar afwijzing van een BTC-ETF door te stellen dat de overzeese crypto-markt niet over de juiste regelgevende kaders voor crypto-exchanges beschikte. Ook ontbrak het volgens de SEC aan financiële instellingen die cryptocurrency-transacties controleren.
In het afgelopen jaar is de overzeese regelgeving inzake cryptocurrency drastisch verbeterd en als een strikt gereguleerde uitwisseling heeft de CBOE uitgebreid de impact van haar BTC futures markt op de wereldwijde cryptocurrency-sector geanalyseerd.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Toezichthouder bestempelt bitcoin en ethereum als grondstoffen
Toezichthouder bestempelt bitcoin en ethereum als grondstoffen
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin verkoop?
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin dump?
Goed voor crypto? Europese Centrale Bank wil blockchain inzetten
Goed voor crypto? Europese Centrale Bank wil blockchain inzetten
Advertentie