Rico Engelbarts
26/07/2018 11:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/07/2018 11:30

Brengen de Bitcoin-ETF’s volgend jaar pas nieuw geld in de cryptomarkt?

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

De cryptocurrency-sector zal lang geanticipeerd hebben op de komst van Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) tegen het eind van dit jaar. Maar enkele analisten denken dat het wel wat langer zou kunnen gaan duren.
Als een beursgenoteerd instrument heeft de Bitcoin-ETF de potentie om de grote geldstroom van detailhandelaren en individuele geaccrediteerde beleggers op de Amerikaanse openbare markt mogelijk te maken. In tegenstelling tot directe investeringen op cryptocurrency-exchanges, zijn de uitgevers van een Bitcoin-ETF, als een vertrouwde tussenpersoon, verantwoordelijk voor het beschermen (en verzekeren) van de fondsen van de beleggers.
De zekerheid die ETF’s bieden zal waarschijnlijk veel investeerders, die eerder terughoudend waren ten aanzien van beleggingen in de cryptomarkt, wel doen investeren in cryptocurrencies via ETF’s.
De meerderheid van de investeerders, analisten en onderzoekers in zowel de cryptocurrency-markt als de traditionele financiële sector zijn optimistisch dat de Bitcoin-ETF goedgekeurd zal worden door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Kevin O’Leary van ABC’s Shark Tank, die al sinds begin 2017 sceptisch is over het regelgevende aspect van Bitcoin, heeft gezegd dat de goedkeuring van een BTC-ETF in de nabije toekomst tot nieuwe institutionele investeerders in de markt zal leiden.
Brian Kelly, CEO van BKCM en vaste gast bij CNBC’s Fast Money, heeft echter gezegd dat de eerste Bitcoin-ETF niet dit jaar nog zal gebeuren. Dit vanwege de gewoonte van de SEC om nieuwe opkomende beleggingscategorieën (zoals BTC-ETF’s dus) uit te stellen.
Op CNBC legde Kelly het volgende uit:

Ik hoop ook dat er een ETF komt, maar ik denk dat de kans dat er dit jaar nog een Bitcoin-EFT zal komen, relatief klein is. Er zijn nog steeds een hoop dingetjes, maar dat stopt de speculatie niet. Dat is de reden dat Bitcoin van $5.800 herstelde naar $8.500.

De Chicago Board Options Exchange (CBOE), samen met CME Group een van de grootste optiebeurzen ter wereld, heeft onlangs een aanvraag voor een Bitcoin-ETF ingediend bij de SEC, met als doel BTC naar de openbare aandelenmarkt in de VS te brengen.
Eerder rechtvaardigde de SEC haar afwijzing van een BTC-ETF door te stellen dat de overzeese crypto-markt niet over de juiste regelgevende kaders voor crypto-exchanges beschikte. Ook ontbrak het volgens de SEC aan financiële instellingen die cryptocurrency-transacties controleren.
In het afgelopen jaar is de overzeese regelgeving inzake cryptocurrency drastisch verbeterd en als een strikt gereguleerde uitwisseling heeft de CBOE uitgebreid de impact van haar BTC futures markt op de wereldwijde cryptocurrency-sector geanalyseerd.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie