Rico Engelbarts
06/09/2018 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/09/2018 17:30

Brusselse denktank dringt aan op betere Europese regelgeving voor crypto-exchanges en ICO’s.

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Bruegel, een denktank uit Brussel, pleit voor regulering van cryptocurrency-exchanges op Europees niveau, evenals duidelijke regels voor initial coin offerings (ICO’s), meldt Reuters op 5 september. De denktank stuurde een verslag hierover naar verschillende vakministers van de Europese Unie (EU), ter voorbereiding van een informele bijeenkomst van leden van de Raad Economische en Financiële Zaken (Ecofin), dat samengesteld is uit ministers (en staatssecretarissen) van de 28 lidstaten. Deze ontmoeting zal vrijdag 7 en zaterdag 8 september plaatsvinden in Wenen.
Met duidelijke regels voor crypto-exchanges en ICO’s hoopt Bruegel volgens Reuters dat de EU controle krijgt over de bijbehorende risico’s en het potentieel van de industrie en de onderliggende blockchain-technologie weet te benutten. Tot nu toe zijn de Europese autoriteiten uitgebreide regelgeving uit de weg gegaan vanwege de relatief kleine omvang van de sector en het lage percentage van handel in Bitcoin (BTC) en de euro. De EU heeft echter wel sinds geruime tijd haar zorgen geuit over de hoge volatiliteit van de markt en de risico’s van fraude en witwaspraktijken.
Bruegel beaamt dat de virtuele aard van cryptocurrencies de ontwikkeling van regelgeving beperkt, maar stelt wel dat crypto-exchanges te maken zouden kunnen krijgen met strengere regels inzake openbaarmaking. In navolging van China zou zelfs een algeheel verbod tot de mogelijkheden behoren, aldus het rapport van de denktank. Het stelt echter wel dat er mogelijk “ruimte voor regelgevingsarbitrage” is, na het hardhandig optreden tegen crypto-activiteiten in Azie, waarbij verwezen wordt naar de naderende verhuizing van crypto-exchange Binance naar Malta, de kleinste lidstaat van de EU op basis van zowel oppervlakte als bevolking.
Ashley Fox, een Brits lid van het Europees Parlement, heeft recentelijk een ontwerpvoorstel ingediend voor het opstellen van een gemeenschappelijk norm voor ICO-regelgeving in de EU. Het voorstel maakt deel uit van een breder pakket aan nieuwe Europese wetgevingen die gericht zijn op alle crowdfundingplatforms.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie