Canada publiceert officiële conceptversie van nieuwe crypto-voorschriften gericht op KYC/AML

0

De Canadese regering heeft een officieel concept voor de nieuwe regels over crypto-exchanges en betalingsverwerkers vrijgegeven, meldt de Canada Gazette op 9 juni.

Volgens het concept proberen de nieuwe vorderingen een “aantal tekortkomingen” aan te pakken die de Financial Action Task Force (FATF) na hun evaluatie van 2015 tot 2016 geschetst heeft; namelijk het versterken van anti-witwaspraktijken en het voorkomen van financiering aan terroristische doelgroepen.

De nieuwe regelgeving behandelt crypto-exchanges en – betalingsverwerkers als geldtransactiekantoren, wat vereist dat ze grote transacties van meer dan 10.000 Canadese dollars ($7.700) moeten melden.

Het concept bevat ook een kosten-batenanalyse, waaruit blijkt dat de regelgeving de komende tien jaar ongeveer 61 miljoen Canadese dollar ($47 miljoen) zou kosten.

Francis Pouliot, mede-oprichter van het in Montreal gevestigde blockchain-adviesbureau Catallaxy, tweete zijn reactie op het concept:

Nieuwe vereiste: “overzicht voor grote transacties voor cryptocurrencies” betekent dat bedrijven verplicht zijn om details te vragen en bij te houden van elke transactie van meer dan $10.000, net als bij het melden van grote sommen contant geld. Dat zal extreem moeilijk en ingrijpend zijn om te implementeren. Ik zeg hier nee tegen.

De FATF is een intergouvernementele organisatie die beleid ontwikkelt ter bestrijding van witwaspraktijken. Dit beleid is niet juridisch bindend, maar volgens het concept is Canada van mening dat de implementatie van deze regels een positief effect zal hebben op de internationale reputatie van het land.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws