Rico Engelbarts
10/06/2018 19:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/06/2018 19:14

Canada publiceert officiële conceptversie van nieuwe crypto-voorschriften gericht op KYC/AML

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

De Canadese regering heeft een officieel concept voor de nieuwe regels over crypto-exchanges en betalingsverwerkers vrijgegeven, meldt de Canada Gazette op 9 juni.
Volgens het concept proberen de nieuwe vorderingen een “aantal tekortkomingen” aan te pakken die de Financial Action Task Force (FATF) na hun evaluatie van 2015 tot 2016 geschetst heeft; namelijk het versterken van anti-witwaspraktijken en het voorkomen van financiering aan terroristische doelgroepen.
De nieuwe regelgeving behandelt crypto-exchanges en – betalingsverwerkers als geldtransactiekantoren, wat vereist dat ze grote transacties van meer dan 10.000 Canadese dollars ($7.700) moeten melden.
Het concept bevat ook een kosten-batenanalyse, waaruit blijkt dat de regelgeving de komende tien jaar ongeveer 61 miljoen Canadese dollar ($47 miljoen) zou kosten.
Francis Pouliot, mede-oprichter van het in Montreal gevestigde blockchain-adviesbureau Catallaxy, tweete zijn reactie op het concept:

Nieuwe vereiste: “overzicht voor grote transacties voor cryptocurrencies” betekent dat bedrijven verplicht zijn om details te vragen en bij te houden van elke transactie van meer dan $10.000, net als bij het melden van grote sommen contant geld. Dat zal extreem moeilijk en ingrijpend zijn om te implementeren. Ik zeg hier nee tegen.

De FATF is een intergouvernementele organisatie die beleid ontwikkelt ter bestrijding van witwaspraktijken. Dit beleid is niet juridisch bindend, maar volgens het concept is Canada van mening dat de implementatie van deze regels een positief effect zal hebben op de internationale reputatie van het land.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie