Roy van Krieken Roy van Krieken
04/06/2021 12:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/06/2021 12:03

Chinese overheid: Handelen in crypto niet verboden, maar op eigen risico

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Chinese overheid Handelen in crypto niet verboden, maar op eigen risico

Een van de grootste bronnen van Fear, Uncertainty & Doubt (FUD) is op dit moment nog altijd China. Het land met de meeste inwoners was tot vorige maand nog het land waar de meeste bitcoin (BTC) miners gehuisvest waren. Nadat de overheid aangaf dat dit wellicht illegaal zou worden in het land, ontstond er een grote uitstroom van dergelijke miners naar elders in de wereld.

Crypto handelaren lieten zich echter niet zo bang maken. Volgens Bloomberg bleek destijds dat Chinese crypto handelaren in grote getalen gebruik maakten van Over-the-counter (OTC) exchanges. Het lijkt er dus op de het onzekere klimaat in China meer invloed had op de miners dan op de handelaren.

Nieuwszender Xinhua News Agency, dat in het bezit is van de Chinese overheid, verkondigt al en enige tijd een duidelijk boodschap. Koop geen cryptocurrencies. Volgens de zender, en eigenlijk dus volgens de Chinese overheid, is marktmanipulatie van de orde van de dag. Het is duidelijk dat Chinese burgers worden ontmoedigd om te handelen in crypto.

Echter, ondanks dat het communicatieapparaat van de overheid burgers ontmoedigt laat Xinhua ook weten dat het handelen van crypto niet illegaal is. Volgens de nieuwszender kunnen cryptocurrencies gewoon vrijuit verhandeld worden als ze op dezelfde manier worden verhandeld als commodities. Handelen op eigen risico dus.

Het gaf daarnaast wel aan dat de zender door zou blijven gaan met het blootstellen van bepaalde uitzonderlijk speculatieve investeringen. Investeringen die beloven de investeerder in extreem korte tijd rijk te maken bijvoorbeeld. Een andere nieuwszender in beheer van de overheid hanteert vrijwel hetzelfde standpunt. Onlangs maakte zij een video waarin wordt uitgelegd hoe makkelijk het is om zelf een token of coin te maken en mensen te overtuigen om te investeren in gebakken lucht.

Al met al past deze berichtgeving goed in het plaatje van het huidige investeringsklimaat in China. Onzekerheid heerste daar al langer en hoewel dit eigenlijk goed nieuws is, maakt dit het onzekere klimaat niet per se beter. Het volgende hoofdstuk rondom China zal hoogstwaarschijnlijk niet lang op zich laten wachten.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie