Kevin Schijven Kevin Schijven
01/04/2020 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/04/2020 06:00

Coronavirus leidt tot uitstel Russische wetgeving omtrent cryptocurrencies

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Coronavirus leidt tot uitstel Russische wetgeving omtrent cryptocurrencies

Na al vaker vertraagd te zijn, heeft Rusland het invoeren van haar wet omtrent cryptocurrencies opnieuw uitgesteld, nu wegens het coronavirus.
Anatoly Aksakov, voorzitter van de Russische Doema-commissie voor financiële markten, zegt dat de cryptowet van het land – het wetsvoorstel ‘On Digital Financial Assets’ – nu is afgerond, maar niet voor het voorjaar van 2020 zal worden aangenomen.
Al sinds januari 2018 is er onenigheid omtrent het wetsvoorste, wat meerdere keren resulteerde in het uitstellen van de goedkeuring, zo geeft Aksakov toe. Naar verluidt zou de centrale bank tegen de legalisering van crypto zijn, terwijl de Doema van de Staat voor enkele crypto-initiatieven pleit.
De langverwachte wet wordt nu echter om een ​​andere reden uitgesteld. Terwijl Rusland haar focus verlegt naar acties tegen het coronavirus, zijn alle wetgevingsprocessen vertraagd.
De aanstaande Russische cryptowet die cryptocurrencies gaat definiëren en het gebruik van crypto als betaling gaat verbieden, zal ook de uitgifte en verspreiding van digitale activa omvatten. Aksakov benadrukte dat de nieuwe wet de werking van cryptocurrency exchanges niet zal belemmeren mits ze de wet niet schenden. Ook legde hij uit dat het wetsvoorstel ‘On Digital Financial Assets’ geen regels bevat omtrent cryptocurrency mining. Wel zullen de winsten uit mining belast worden gezien het “een bedrijf is dat waarde creëert”.
Op 24 maart heeft het Ministerie van Economische Ontwikkeling van de Russische Federatie naar verluidt een wetsvoorstel uitgebracht dat het testen van cryptocurrency en blockchain-ontwikkelingen binnen een speciale gereguleerde sandbox mogelijk zou maken.
Terwijl het de meesten lukt om het geduld te bewaren en de situatie te aanschouwen ziet analist David een aantal interessante ontwikkelingen in de koers van bitcoin (BTC): wederom bullish signalen! Toch is er volgens David reden om voorzichtig te zijn, zoals hij beschrijft in zijn net verschenen bitcoin koers analyse.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie