Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
26/04/2020 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/04/2020 06:00

“COVID-19 heeft de waarde van Distributed Ledger Technology (DLT) blootgelegd”

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
“COVID-19 heeft de waarde van Distributed Ledger Technology (DLT) blootgelegd”

Onlangs beweerde het hoofd van de Bank for International Settlements Innovation Hub, Benoît Cœuré, dat de digitale valuta van centrale banken, of CBDC’s, “beter naar voren zijn gekomen” als resultaat van COVID-19 pandemie.
Tijdens een webinar georganiseerd door Accenture, de ReReinventing Bretton Woods Committee, en de Kamer van Digitale Koophandel, stelde hij dat de crisis de waarde van technologieën, die de economie in staat stellen om zelfstandig te werken, heeft blootgelegd.
Hij onthulde ook dat de Bank of International Settlements, of BIS, tokenisatie onderzoekt als een mogelijke oplossing voor het herstarten van onderdelen van de economie tijdens de lockdown.
Cœuré stelt echter dat de digitale transitie verder gaat dan betalingen. De vraag is dan ook nog of klanten hun weg zullen terugvinden naar bankkantoren wanneer de lockdowns worden opgeheven en de economieën snel herstarten. Hij vraag zich hardop af of dit de verschuiving naar virtueel bankieren zal versnellen.
Onder dit voorwendsel verklaarde Cœuré dat de BIS Innovation Hub de “technologische trends in financiën” en hun impact op centrale banken en toezichthouders zal blijven onderzoeken.
“Zaken als tokenisatie, open bankieren en het gebruik van technologie ter ondersteuning van het naleven van de regelgeving en toezicht staan ​​hoog in ons vaandel”, voegde hij eraan toe.
Het hoofd van de Innovation Hub merkt op dat “betalingen de laatste tijd voorop lopen bij technologische veranderingen”, en stelt dat “een snelle verschuiving naar digitale betalingen de kosten, transparantie en het gemak voor miljarden consumenten kan verbeteren”.
“De huidige discussie over digitale valuta van centrale banken komt nu beter aan de orde. Of het coronavirus de ondergang van contant geld zal versnellen, is een open vraag, maar het benadrukt zeker de noodzaak elk betaalmiddel veerkrachtig is tegen een breed scala aan bedreigingen en de benodigde toegankelijkheid aan diverse betaalmiddelen.”
De BIS liet zich onlangs ook al uit over CBDC’s en de huidige crisis. De BIS verwacht dat het huidige klimaat ertoe zou kunnen leiden dat door centrale banken geëxploiteerde betalingsinfrastructuren zoals CBDC’s snel aan belang kunnen winnen. Het rapport benadrukt wel dat CBDC’s bestand moeten zijn tegen een groot aantal variërende crises waaronder pandemieën en cyberaanvallen

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie