Thom Derks Thom Derks
27/03/2023 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/03/2023 16:30

‘Crypto koning’ gekidnapt en gemarteld voor $3 miljoen

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
'Crypto koning' gekidnapt en gemarteld voor $3 miljoen

Foto: Kryuchka Yaroslav/Shutterstock

De zelfbenoemde “crypto koning” van Canada, Aiden Pleterski, is volgens officiële gerechtelijke documenten gekidnapt, gemarteld en gegijzeld voor 3 miljoen dollar aan losgeld. Helaas komen ook dit soort grimmige verhalen nog regelmatig voor in de crypto-wereld, omdat veel criminelen denken dat mensen als Pleterski een wandelende schatkist zijn. Wat meestal niet het geval is, omdat de gemiddelde crypto miljonair zijn vermogen niet zomaar thuis bewaart.

🚀 Nederlanders geven al onze lezers gratis crypto; pak jouw gratis $MATIC
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Problemen voor crypt koning

De gijzeling is overigens niet het enige probleem voor Pleterski, die afgelopen augustus failliet werd verklaard. De 23-jarige ‘investeerder’ beheerde voor 41,5 miljoen dollar aan vermogens van investeerders, die hij voor hen zou wegzetten in de markt. In werkelijkheid bleek dat hier niets van waar was en dat Pleterski slechts 670.000 dollar van de tegoeden investeerde.

Ondertussen zou hij vervolgens 16 miljoen dollar van dat kapitaal gebruikt hebben om zijn eigen extravagante leven te bekostigen. In deze periode huurde hij onder andere private jets, ging hij op luxueuze vakanties en kocht hij dure sportwagens.

In december werd de Canadese overheid plotseling verrast met het nieuws dat Pleterski gekidnapt was. Uit de gerechtelijke documenten van 14 maart blijkt dat de vader van Pleterski, Dragan Pleterski, tot in detail heeft verteld over de gruwelijke ontvoering van zijn zoon.

Advertentie

Drie dagen vastgehouden

In totaal zouden de kidnappers Pleterski drie dagen vastgehouden hebben. “Ze hielden hem ongeveer drie dagen vast, reden met hem door verschillende delen van Southern Ontario, sloegen hem, mishandelden hem en gaven enkel toestemming om sommige mensen te bellen.”

Eén van de mensen die Pleterski mocht bellen was zijn huurbaas Sandeep Gupta. Pleterski vroeg hem om 3 miljoen dollar om zijn kidnappers te betalen, blijkt uit de gerechtelijke documenten.

De vader van Pleterski verklaart dat zijn zoon uiteindelijk werd vrijgelaten onder de voorwaarde dat hij snel geld zou vinden om zijn kidnappers te betalen en dat hij geen contact op mocht nemen met de autoriteiten. Alles bij elkaar is het maar weer een bizar verhaal, waarvan overigens nog moet blijken of het allemaal echt klopt.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie