Roan Egberts Roan Egberts
09/12/2023 14:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/12/2023 12:10

Crypto land biedt investeerders een paspoort aan met nieuw programma

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El auge de El Salvador: Bitcoin como clave de crecimiento e innovación

Foto: Drotyk Roman/Shutterstock

Opvallend nieuws waarbij El Salvador een nieuwe kans op burgerschap heeft aangekondigd door deel te nemen met crypto aan een investeringsprogramma. Door te investeren heb je recht op een verblijfsvisum en een traject naar staatsburgerschap, wat betekent dat je een Salvadoraans paspoort kunt verkrijgen.

Bitcoin halving over 8 dagen: markt vol spanning en verwachtingen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto-investeringsprogramma

De regering van El Salvador kondigde op 7 december 2023 een lancering genaamd “Adopting El Salvador Freedom Visa Program” aan met Tether, het grootste bedrijf in de cryptocurrency-industrie.

Het investeringsprogramma biedt 1.000 crypto-investeerders, die een investering doen van $1 miljoen aan bitcoin of USDT, de mogelijkheid aan om een Salvadoraans paspoort te krijgen, ook wel staatsburgerschap genoemd.

Het nieuwe investeringsprogramma zou El Salvador 1 miljard op kunnen leveren wanneer er 1.000 rijke crypto-investeerders eraan meedoen. Hierbij is in de eerste plaats het doel om deelnemers in staat te stellen een belangrijke rol te spelen in de toekomst op het gebied van cultuur, veiligheid, technologie en maatschappelijke vooruitgang.

Advertentie

Hoog prijskaartje voor Salvadoraans paspoort

Toch is niet iedereen positief over het hoge prijskaartje dat El Salvador heeft gehangen aan het investeringsprogramma. In een bericht op X liet Alistair Milne, oprichter van crypto-hedgefonds Altana Digital Valuta, weten dat het aanbod van El Salvador teleurstellend is door dat het niet concurrerend is op de wereldmarkt en dat EU-burgerschap voor minder verkregen kan worden.

Zo kun je volgens Henley & Partners, een adviesbureau op het gebied van investeringsmigratie, een staatsburgerschap voor Malta verkrijgen wanneer je een investering doet van €750.000. Niet alleen de EU-landen zijn goedkoper, maar ook de buurlanden naast El Salvador. Zo biedt het Caribische eiland Antigua en Barbuda een staatsburgerschap aan bij een donatie van minimaal $100.000 aan het Nationale Ontwikkelingsfonds.

Voordelen om toch te investeren

Ondanks het hoge prijskaartje zouden crypto-investeerders toch kunnen worden overgehaald om te investeren. Er wordt sinds 2021 een pro-bitcoin beleid gevoerd onder leiding van president Nayib Bukele. Hierdoor is bitcoin een wettig betaalmiddel geworden en schafte het eerder de belastingen op technologische innovaties af. Het doel hiermee was om technologische innovaties te versnellen, toerisme in het land te stimuleren, op een betere manier terrorisme bestrijden en betere regionale zakencentra op te bouwen.

Deel dit artikel
Roan Egberts

In 2021 kwam Roan in aanraking met de wereld van cryptocurrencies en deed hij ook zijn eerste crypto-investeringen. Roan is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en volgt dan ook een financiële opleiding op Hogeschool Saxion. Momenteel volgt hij een minor in “Blockchain”. Met deze minor wil hij zijn kennis vergroten op het gebied van blockchain-technologie. Tot slot is Roan actief in het telegramkanaal van Crypto Insiders als beheerder, dus wie weet kom je hem daar ook tegen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie