Bram Ooijen Bram Ooijen
02/04/2023 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/04/2023 07:00

El Salvador schaft belastingen op technologische innovaties af

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
El Salvador suprime los impuestos a las innovaciones tecnológicas

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

El Salvador is het eerste land dat Bitcoin (BTC) als wettig betaalmiddel invoerde. Nu heeft de overheid van El Salvador besloten dat alle belastingen op technologische innovaties worden afgeschaft. Denk hierbij aan technologische innovaties zoals codering, ontwikkeling van apps en AI, en de productie van computer- en communicatiehardware. Deze grote stap loopt gepaard met de oprichting van de het “National Bitcoin Office’ (ONBTC) van El Salvador, in de Salvadoraanse volksmond ook wel “het Bitcoin kantoor” genoemd.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

El Salvador streeft naar belastingvrije technologische innovatie

Op 7 september 2021 werd Bitcoin door de Salvadoraanse president Nayib Bukele gelegaliseerd. De president zag de technologie als een middel om de hyperinflatie te bestrijden en de afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar te verkleinen. In de afgelopen 18 maanden heeft El Salvador de Bitcoin-investeringen geherstructureerd en de winsten in veel gevallen gebruikt om het land opnieuw op te bouwen.

Om de ingezette strategie voort te zetten, gelooft de president van El Salvador in het afbouwen van alle belastingen op technologische innovaties. Dit met als idee om de technologische ontwikkelingen te versnellen.

President Nayib Bukele stuurde op 1 april een officieel wetsvoorstel naar het Congres van El Salvador. In dit wetsvoorstel staat dat op technologische innovaties, “zoals het programmeren van software, codering, apps en AI-ontwikkeling, evenals de productie van computer- en communcatiehardware” de inkomsten-, eigendoms- en vermogenswinstbelastingen zouden moeten worden vrijgesteld.

Advertentie

Toekomstige technologische en economische macht?

In combinatie met de oprichting van het Bitcoin kantoor (ONBTC) wil El Salvador zich in de wereld positioneren als een technologische en economische macht, volgens Asociación Bitcoin de El Salvador (Bitcoin vereniging van El Salvador). Het idee achter ONBTC is dat het een regelgeven orgaan wordt voor het uitvoeren van gezamenlijke iniatieven met Bitcoin-ondernemers en -bedrijven.

De president van El Salvador wil hiermee niet alleen een poging doen om de technologische innovaties te versnellen, maar ook om onder andere toerisme in het land te stimuleren, op een betere manier terrorisme te bestrijden en betere regionale zakencentra op te bouwen. Een groot gedeelte van de inwoners staat achter de president van het bekende Bitcoin land.

Deel dit artikel
Bram Ooijen

Bram Ooijen is een enthousiast oud-schrijver van Crypto Insiders en heeft een diepgaande interesse in de invloed van technologie op onze samenleving. Hij is vooral gefascineerd door cryptocurrency en blockchain-technologie. Bram richtte zich in zijn artikelen op financieel nieuws, crypto nieuws, wallets en exchanges, en overheid en regulatie. Momenteel studeert hij geneeskunde.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Fundador de ETH rechaza un regalo de $6.000 millones por su cumpleaños
Ethereum-oprichter waarschuwt: Pro-crypto politici niet te vertrouwen
Waarom Bitcoin explosief stijgt na de mislukte aanslag op Trump
Exclusief Bitcoin-diner: Trump verkoopt 150 plaatsen voor miljoenen
Aantal Amerikanen met crypto gekrompen naar 18 miljoen
Miljarden aan Bitcoin in Amerikaanse schatkist? Experts verdeeld
Advertentie