Ivo Melchers Ivo Melchers
17/11/2022 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/11/2022 18:00

President Bukele: ‘’El Salvador gaat 1 BTC per dag kopen’’

Nieuws

Foto: Shutterstock/Ink Drop

El Salvador begon iets meer dan een jaar geleden aan zijn ‘bitcoin revolutie’, door van bitcoin (BTC) een wettig betaalmiddel te maken. Op 7 september kondigde de president, Nayib Bukele, aan dat de bitcoin-wet officieel van kracht ging. Op die dag kocht het centraal-Amerikaanse land tevens zijn eerste 400 BTC. Inmiddels heeft Bukele vaak een tweet de wereld in gestuurd met daarin het bericht dat het land meer bitcoin heeft toegevoegd aan zijn schatkist.

Wat de explosieve groei in technologie aandelen betekent voor bitcoin

El Salvador koopt de dip

De president heeft vandaag op Twitter laten weten dat het vanaf morgen elke dag één bitcoin gaat aanschaffen. Justin Sun, de beruchte oprichter van de Tron (TRX) blockchain, reageerde op Bukele door te zeggen dat zijn blockchain-project hetzelfde zal gaan doen.

Ondanks dat de koers van BTC diep onder water staat, blijft het land klaarblijkelijk vasthouden aan hun bitcoin overtuiging. In totaal heeft het land 2.381 BTC geaccummuleerd en daar gaat, beginnend vanaf morgen, verandering aan komen. In hoeverre de inwoners hier blij mee zijn is een ander verhaal. Eerder kon je namelijk in het bitcoin nieuws lezen dat maar liefst 77% van de inwoners van El Salvador de bitcoin-strategie als een mislukking ziet. Daarnaast liet ook 77% weten dat de overheid zou moeten stoppen met het kopen van de cryptocurrency. Het land geeft hier klaarblijkelijk geen gehoor aan en gaat gebruik maken van de lage koers van het moment.

Advertentie

El Salvador’s BTC bij FTX?

Mike Novogratz, miljardair en CEO van crypto-bedrijf Galaxy Digital, was na de ineenstorting van FTX de eerste die riep dat El Salvador zijn BTC bij de failliete crypto exchange onderbracht. Binance CEO, Changpeng Zhao (CZ), zei enigszins gefrustreerd in een tweet dat het van Bukele had vernomen dat het land geen bitcoin bij FTX bewaart en dat ze nog nooit zaken hebben gedaan met de crypto exchange. Novogratz gaf daarna zijn excuses en gaf aan dat hij een groot fan is van wat de president aan het doen is in El Salvador.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie