Ivo Melchers Ivo Melchers
21/10/2022 08:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/10/2022 08:15

77% van inwoners El Salvador ziet bitcoin-strategie als een mislukking

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Ink Drop

Uit recent onderzoek door de University of Central America (UCA) blijkt dat het nieuwe bitcoin (BTC) beleid van El Salvador niet populair is bij de meeste inwoners, dat meldt Barron’s. 77% van de inwoners ziet de acceptatie van bitcoin als wettig betaalmiddel namelijk als een mislukking.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Weinig vertrouwen in bitcoin

Naast het feit dat de inwoners het bitcoin experiment zien als een mislukking, concludeerde de studie dat 75,6% van de inwoners van El Salvador nog nooit gebruik heeft gemaakt van cryptocurrencies in 2022. Ook liet 77% blijken dat ze van mening zijn dat de overheid zou moeten stoppen met het kopen van bitcoin. De poging van de overheid om bitcoin populair te maken in het land lijkt weinig succes te hebben tot op heden. Sterker nog, de bevolking van het Midden-Amerikaanse land lijkt niets van bitcoin te willen weten.

Advertentie

Bitcoin balans

El Salvador maakt regelmatig gebruik van het bekende fenomeen ‘buy the dip’. Bitcoin Treasuries schat dat El Salvador in totaal 2.381 BTC heeft aangekocht. Vaak stuurt de president, Nayib Bukele, een tweet de wereld in waarin hij laat weten dat het land nieuwe bitcoins heeft aangekocht. De laatste keer dat Bukele zoiets tweette was op 1 juli eerder dit jaar.

 

Controverse

Ondanks de resultaten van dit onderzoek kon je eerder in het nieuws lezen dat er, mede door bitcoin, een toename in toerisme is in El Salvador. Morena Valdez, de minister van Toerisme, gaf in april in een interview namelijk aan dat de inkomsten van het toerisme in het land met 30% is gegroeid dankzij de implementatie van bitcoin.

Ook gaf de minister van Financiën, Alejandro Zelaya, in juli van dit jaar aan dat bitcoin erg gunstig is geweest voor de inwoners van El Salvador. Hij beargumenteerde dat de bankloze bevolking door bitcoin nu toegang heeft tot financiële middelen. Ook waren de (buitenlandse) investeringen sterk toegenomen. Dit nieuws kwam naar voren in een interview met Bloomberg.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie