Toename toerisme in El Salvador door bitcoin en surfen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het United Nations World Tourism Organisation (UNWTO) schrijft dat het toerisme in El Salvador op hetzelfde niveau zit als voor corona. De president van het land zegt dat dit komt door surfen en bitcoin.

Bitcoin, surfen en oprollen bendes

President Nayib Bukele is blij dat de UNWTO erkenning geeft aan zijn land.

“Slechts een handvol landen is erin geslaagd hun toerisme terug te brengen naar het niveau van voor de pandemie… De redenen hiervoor zijn voornamelijk #Bitcoin en surfen. Maar het binnenlands toerisme groeit nog meer, vooral door ons harde optreden tegen bendes.”

Uitgaven toerisme groeit 30% na bitcoin

In april gaf Morena Valdez, de minister van Toerisme, een interview aan de Salvadoraanse televisiezender Channel 21. Daar legde ze uit dat de inkomsten van het toerisme in het land met 30% is gegroeid dankzij de implementatie van bitcoin.

“El Salvador is een goede plek geworden om te bezoeken, te investeren en te wonen. Met het gebruik van bitcoin is het toerisme met 30% toegenomen. Toeristen die geïnteresseerd zijn in de implementatie van bitcoin blijven langer en geven meer uit. Vóór bitcoin was er een dagelijkse uitgave van 113 tot 150 dollar, nu is het maximaal 200 USD per dag.”

Niveau van voor pandemie door bitcoin

Het rapport waar Nayib Bukele naar verwijst, is de UNWTO-ranglijst over de groei van het aantal toeristen tussen januari en mei van dit jaar. In het rapport wordt niet alleen El Salvador benoemd, maar ook andere landen hebben op basis van inkomsten minimaal hetzelfde niveau bereikt als voor de pandemie:

“Als het gaat om internationale toerisme-inkomsten verdiend op bestemmingen, groeit een groeiend aantal landen – de Republiek Moldavië, Servië, Seychellen, Roemenië, Noord-Macedonië, Saint Lucia, Bosnië & Herzegovina, Albanië, Pakistan, Soedan, Türkiye, Bangladesh, El Salvador, Mexico, Kroatië en Portugal – hebben hun pre-pandemische niveaus volledig hersteld.”

Bitcoin toerisme kan voor uitdagingen zorgen

De UNWTO ziet ook uitdagingen voor landen als El Salvador, waar het toerisme alleen maar lijkt toe te nemen. Zeker als steeds meer mensen met hun bitcoin die kant op gaan. De uitdagingen komen ons in Nederland maar al te bekend voor. Het gaat om een tekort aan personeel in het toerisme, drukte op luchthavens en vertragingen en annuleringen van vluchten.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement