Thomas van Welsenes Thomas van Welsenes
30/07/2022 10:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/07/2022 10:04

Bitcoin wint terrein in El Salvador ondanks sterke koersdaling

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bitcoin wint terrein in El Salvador ondanks sterke koersdaling

Foto: JOCA_PH/Shutterstock

Volgens de minister van Financiën van El Salvador, Alejandro Zelaya, is de Bitcoin (BTC) adoptie in het land sterk aan het groeien. Het nieuws werd gedeeld tijdens een interview van Bloomberg met de minister. 

Het Midden-Amerikaanse land ging haar Bitcoin avontuur vorig jaar van start toen het aankondigde 400 bitcoin aan te schaffen. Tegelijkertijd maakte het land bitcoin een officieel en wettig betaalmiddel. Sindsdien heeft El Salvador onder leiding van Nayib Bukele, de president van het land, steeds meer bitcoin geaccumuleerd. Echter, sinds de recente marktcrash heeft de regering van El Salvador meer dan 50% aan verliezen geleden in haar bitcoin aankopen. In totaal heeft het land 2301 BTC gekocht (sinds september vorig jaar) voor een bedrag van $103,9 miljoen. Begin deze maand was dit nog maar $46,6 miljoen waard. Dit komt neer op een daling van meer dan 55%. 

Ondanks de bitcoin verliezen is het land positief ingestemd tegenover bitcoin. Zo gaf Alejandro aan dat ondanks de sterke koersdaling, bitcoin erg gunstig is geweest voor de inwoners van het tropische land. Vooral de bankloze bevolking heeft nu toegang tot digitale financiële middelen. Daarnaast zijn de (buitenlandse) investeringen en het toerisme in het land sterk toegenomen. “Het is een fenomeen dat bestaat en terrein wint en de komende jaren zal blijven bestaan”, zei Alejandro. Een bevestiging van de lange-termijn overtuiging en geloof dat El Salvador heeft in Bitcoin. 

El Salvador blijft geloven in Bitcoin

Tijdens de crash van de cryptomarkt is El Salvador blijven investeren in Bitcoin adoptie. Zo wil het land 20 “Bitcoin-scholen” bouwen met de winst die het haalt uit haar bitcoin investeringen. Deze scholen moeten de lokale bevolking opleiden tot blockchain experts en het land een hub maken voor crypto enthousiastelingen. Daarnaast wil president Bukele de eerste bitcoin obligatie, ter waarde van $1 miljard, in de wereld gaan introduceren. Helaas is deze obligatie op dit moment uitgesteld in verband met de huidige ongunstige marktcondities. De minister van Financiën gaf aan het idee opnieuw te bekijken zodra de marktomstandigheden verbeteren. 

Sinds de Bitcoin adoptie van het land ontvangt El Salvador ook veel kritiek. Zo drong het Internationaal Monetair Fonds (VN-organisatie voor internationale samenwerking op monetair gebied) in januari nog aan bij het land om de status van bitcoin als wettig betaalmiddel stop te zetten. “Nieuwe technologieën hebben laten zien hoe mensen in voorgaande jaren bang waren voor zaken als websites en digitale zaken, maar het is in de loop van de tijd gebleken dat de realiteit zichzelf opdringt”, voegde Zelaya eraan toe.

Deel dit artikel
Thomas van Welsenes

Thomas investeerde in 2017 voor het eerst in Bitcoin. Tijdens de opvolgende bear market is hij zich volledig gaan verdiepen in blockchain-technologie en gaan geloven in de baanbrekende potentie ervan. Hij gelooft dat blockchain-technologie ons dagelijks leven zal veranderen en de wereld een stuk eerlijk zal maken.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie