Roy van Krieken Roy van Krieken
07/09/2021 17:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2021 17:05

El Salvador dwingt bedrijven om bitcoin (BTC) te accepteren, gaat overtredingen beboeten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El Salvador dwingt bedrijven om bitcoin (BTC) te accepteren, gaat overtredingen beboeten

Bitcoin (BTC) is sinds vandaag een officieel en wettig betaalmiddel geworden in het Midden-Amerikaanse land El Salvador. Uiteraard is dit groot nieuws voor het land en de wereld van crypto. Daarnaast is het land nu in het bezit van maar liefst 400 bitcoins.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Verplichte bitcoin adoptie

Hoewel deze ontwikkeling door de crypto gemeenschap over de hele wereld wordt toegejuicht, is de bevolking van El Salvador minder te spreken over deze adoptie. De interesse in bitcoin en crypto is enorm laag onder de bevolking.

Dit zou ertoe kunnen leiden dat ondanks dat bitcoin nu een wettig betaalmiddel is, de adoptie van crypto in het land op een laag pitje blijft staan. De overheid heeft in ieder geval de eerste maatregel genomen om ervoor te zorgen dat dit wordt voorkomen.

Bedrijven worden namelijk verplicht om betalingen met bitcoin te gaan accepteren. Voorheen bestond de hoop nog bij een groot deel van de bevolking dat het gebruik van bitcoin vrijwillig zou zijn. Ook de president van El Salvador, Nayib Bukele, gaf een tijdje terug aan dat het gebruik van de cryptocurrency volledig vrijwillig zou zijn. Niets bleek minder waar.

Als bedrijven zich niet houden aan de nieuwe richtlijn kunnen zij een sanctie tegemoet zien, zo blijkt uit een interview met adviseur van de president, Javier Argueta. De wet stelt dat bedrijven die weigeren om gebruik te maken van de nieuwe Chivo wallet beboet zullen worden.

Advertentie

Kritiek op de nieuwe wet

Deze verplichting valt in het verkeerde keelgat voor veel ondernemers en staatsburgers in het land. Ook leden van de oppositie in de regering geven veel kritiek op de president en de nieuwe draconische maatregel.

“Ze zeggen dat het niet verplicht is en vandaag hebben ze het over sancties voor degenen die het niet accepteren. Leugenaars. De mensen verwerpen bitcoin.”

Dat de wet gehekeld werd door de bevolking was al een tijdje bekend. Maar liefst 70% zou tegen de nieuwe wet zijn. Daarnaast hoopte ten minste 96% van de bevolking en zelfs 99% van de winkeliers dat het gebruik van bitcoin vrijwillig zou blijven. Het draagvlak voor de nieuwe wet ontbreekt, zo veel is duidelijk.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie