Simon Bosch Simon Bosch
14/04/2024 12:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2024 10:11

Cryptobeurs Coinbase gaat in hoger beroep in cruciale rechtszaak

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Cryptobeurs Coinbase gaat in hoger beroep in cruciale rechtszaak

Foto: OpturaDesign/Shutterstock

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voert al sinds vorig jaar een rechtszaak tegen Coinbase. De Amerikaanse cryptobeurs heeft volgens de SEC een groot aantal altcoins aangeboden als ongeregistreerde effecten. Maar Coinbase is het niet nog steeds niet mee eens, en heeft besloten om in hoger beroep te gaan.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Cryptobeurs Coinbase is het niet eens met SEC

Het bedrijf vroeg de rechter begin dit jaar om de zaak volledig te laten vallen, maar dit gaat toch niet door. De rechter heeft het verzoek in maart namelijk afgewezen. De SEC heeft ervoor gekozen om door te gaan met het aanklagen in een volgend stadium.

Daarom heeft Coinbase besloten om tussentijds in hoger beroep te gaan; het bedrijf is het met name niet eens met één specifiek aandachtspunt van de SEC. Het is volgens Coinbase nog niet duidelijk of een crypto-transactie onder de effectenwet valt als de transactie niet direct is verbonden aan de oorspronkelijke uitgever. Dat zou cruciaal zijn voor de crypto-industrie in zijn geheel, en dus belangrijk genoeg om tussentijds voor in hoger beroep te gaan.

Een veelbesproken juridisch onderwerp in crypto-land is de Howey-test. Deze test zou moeten worden gebruikt om te bepalen of een activa een effect is. Zo zou je de test ook kunnen gebruiken voor cryptocurrencies. Coinbase-hoofdjurist Paul Grewal concludeert op sociale mediaplatform X dat de SEC minder vereisten stelt aan de verkoop van effecten. Hierdoor is het voor de SEC gemakkelijker om cryptocurrencies juridisch aan te vallen.

Advertentie

SEC erg streng tegen crypto-industrie

De SEC is al tijdens erg streng voor de crypto-industrie. Even leek het erop dat Coinbase alle altcoins van zijn handelsplatform moest verwijderen, waardoor letterlijk alleen bitcoin (BTC) over zou blijven. Nu lijkt die kans iets kleiner te zijn geworden. Althans, volgens een jurist van Bloomberg maakt Coinbase inmiddels meer kans.

Coinbase is bovendien niet de enige die een geschil heeft met de SEC. De beleidsmaker voert bijvoorbeeld al sinds 2020 een rechtszaak tegen Ripple, en zelfs die zaak is nog niet afgelopen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie