Tim Kamp Tim Kamp
22/01/2024 17:57 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/01/2024 16:58

Coinbase maakt grote kans op succes in belangrijke rechtszaak

XRP-XRP
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Onrust in Ripple rechtszaak: advocaten trekken terug uit XRP strijd

Foto: Gorodenkoff/Shutterstock

Coinbase, een van de grootste cryptobeurzen ter wereld, staat momenteel in het middelpunt van de belangstelling vanwege een lopende rechtszaak met de Securities and Exchange Commission (SEC). Het bedrijf heeft onlangs een volledige afwijzing van de rechtszaak geëist, al is het afwachten of dit verzoek wordt ingelicht.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Coinbase ligt voorop in de strijd

Coinbase zit vol vertrouwen in de zaak waarbij het onder andere een volledige afwijzing van de SEC-rechtszaak nastreeft. De beurs wordt ervan beschuldigd dat het illegaal effecten heeft verkocht en dat het handelsplatform niet aan de registratievereisten heeft voldaan. Coinbase ontkent deze aantijgingen nog altijd en beweert dat de aard van de crypto’s die het aanbiedt niet als effecten moeten worden beschouwd.

De financiële toezichthouder in de Verenigde Staten stelt dat Coinbase onder haar regelgeving valt omdat het klanten-activa inzet, beloningen namens klanten verdient en deze teruggeeft. Dit wordt beschouwd als betrokkenheid bij het aanbieden en verkopen van beleggingscontracten.

Elliott Stein, senior geschil-analist bij Bloomberg, geeft aan dat de kans op mislukking voor Coinbase in de lopende rechtszaak tegen de SEC minimaal is. Stein voorspelt dat er een kans van 70% is dat de beurs volledig wordt vrijgesproken in deze juridische kwestie.

Stein legt in een bericht op X (voorheen Twitter) uit dat hij ervan overtuigd was dat Coinbase succesvol bezwaar kon maken tegen bepaalde SEC-aantijgingen. Overigens ging hij er niet van uit dat het cryptobedrijf zich tegen de beschuldigingen met betrekking tot het staking rewards-programma kan verzetten.

Tijdens de hoorzitting werd dit optimisme steeds groter: “Ik ging de hoorzitting in met de gedachte dat Coinbase op deze motie wellicht afwijzing van de belangrijkste claims van de SEC zou winnen (met betrekking tot handel), maar misschien niet bij staking en brokerclaims. Ik vertrok met de gedachte dat Coinbase volledige afwijzing zou winnen.”

Advertentie

Anders dan Ripple-rechtszaak

Stein gaat vervolgens verder met zijn betoog en spreekt van een keerpunt. Hij stelt dat Coinbase een “nauwkeurigere definitie” gaf van een ‘beleggingscontract’ dan de SEC zelf.

“Mijn standpunt is dat de door Coinbase aangeboden definitie overtuigender is, waarbij investering in een bedrijf vereist is in plaats van alleen in een ecosysteem, samen met een afdwingbare verplichting”, aldus de Bloomberg-analist.

Daarbij refereert hij naar de zaak van de SEC tegen Ripple, waarbij de rechter besloot dat XRP niet als een effect wordt beschouwd met betrekking tot verkopen op cryptobeurzen.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie