Robin Hazekamp Robin Hazekamp
13/07/2023 18:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/07/2023 18:08

Ripple baas reageert op historische overwinning, XRP al 60% gestegen

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
XRP, litecoin, chiliz weer hardste stijgers in zijwaartse cryptomarkt

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Ripple heeft de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gewonnen. De crypto industrie is in extase, zo ook de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse. Op Twitter deelde de CEO wat voor hem het belangrijkste was binnen de rechtszaak.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Ripple wint rechtszaak over XRP tegen SEC

Ripple heeft de rechtszaak tegen de SEC gewonnen en boekt daarmee geschiedenis in de crypto industrie. In december 2020 werd de rechtszaak tegen het bedrijf aangespannen omdat Ripple zonder licentie effecten zou verkopen, met betrekking tot hun munt XRP. Ook CEO Brad Garlinghouse en Chris Larsen werden aangeklaagd.

De rechter, Analisa Torres, oordeelde dat XRP geen effect was op de secundaire markt, zoals op exchanges. Wel oordeelde ze dat Ripple de wet overtrad met de directe verkoop aan hedgefondsen en investeerders. Oftewel, met de Initial Coin Offering van Ripple overtraden ze de wet, maar met de verkoop op exchanges niet.  

Voor de aangeklaagde CEO’s is dat fantastisch nieuws, want dat betekent dat de overtredingen waar zij voor werden aangerekend komen te vervallen. Brad Garlinghouse reageerde op Twitter:

“Het meest belangrijke van deze uitspraak: XRP, als digitale munt, is niet op zichzelf een contract, transactie of stelsel, wat de vereisten zijn voor de Howey test om te kwalificeren als investeringscontract. Dit is nu een kwestie van wet en zal niet meer worden betwist in een rechtszaak.”

Advertentie

Feest op de Ripple kantoren na overwinning voor crypto industrie

Helemaal voorbij is het echter nog niet. De rechter heeft de moties van beide partijen gedeeltelijk ingewilligd, waardoor de zaak open blijft totdat een jury beslist of een schikking is bereikt. Desondanks is het feest op het kantoor bij Ripple en kommer en kwel in de kantoren van de SEC. De uitspraak is van groot belang voor de crypto industrie omdat het de verdediging versterkt van crypto exchanges Coinbase en Binance. De exchanges werden aangeklaagd vanwege de verkoop in ongeregistreerde effecten.

De munt van Ripple waar de rechtszaak om draaide, XRP, is op het moment van schrijven $0,76 waard. De XRP koers is in de afgelopen 24 uur met 61,7 procent gestegen. Bijna de gehele crypto industrie ziet groen en investeerders pakken hun kansen. Solana (SOL), Polygon (MATIC) en Cardano (ADA) zijn respectievelijk met 16,7%, 15,8% en 13,4% gestegen. 

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Ripple nieuws

XRP, Cardano en vele anderen zijn 'zombie' volgens Forbes
XRP, Cardano en vele anderen zijn ‘zombies’ volgens Forbes
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
Advertentie