Rico Engelbarts
12/08/2018 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/08/2018 15:30

Cryptocurrency regulatie in Afrika laat op zich wachten

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
cryptocurrency_regulatie_in_Afrika_laat_op_zich_wachten

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

In een nieuwe rapport van Ecobank, een grote zelfstandige bank die werkzaam is in 40 landen in West- en Centraal-Afrika, staat dat veel Afrikaanse landen willen starten met het reguleren van cryptocurrencies, maar niemand de leiding wilt nemen.
Het rapport legt uit dat 39 landen in Afrika een afwachtende houding aannemen in de hoop van de fouten van hun buren te kunnen leren voordat zij zelf actie ondernemen. De Ecobank legt uit:

Het lijkt erop dat Afrikaanse landen naar hun buurlanden kijken om als eerste te reguleren en te innoveren, en van hun fouten te leren in plaats van zelf het voortouw te nemen. Afrikaanse regeringen maken zich zorgen dat als haar burgers te veel investeren in cryptocurrency, dat de consequenties van een toekomstige crash in de hele economie gevoeld kan worden. Daarom zijn zij sceptisch over een goedkeuring.

21 van de 39 onderzochte landen hadden aangegeven nog helemaal geen openbaar standpunt omtrent cryptocurrencies te hebben. Namibië heeft cryptocurrency simpelweg verbannen. Zuid-Afrika en Swaziland hebben een positievere houding en cryptocurrencies zijn er compleet legaal. De overige 15 landen hangen er qua beleid tussenin, zien Bitcoin en andere cryptocurrencies als een wettelijk grijs gebied en waarschuwen beleggers om er niet in te investeren.
De Ecobank heeft verder in haar rapport aangegeven zich zorgen te maken dat het hevige stijgen en dalen van koersen van cryptocurrencies de overhand heeft genomen in discussies erover in plaats van wat deze nieuwe technologie ons zou kunnen brengen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie