Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Denemarken kijkt naar blockchain tegen corruptie en voor transparantie

Het Deense ministerie van buitenlandse zaken kwam onlangs met een persbericht waarin ze de toepassing van IT technologie en diensten bespreken, waaronder blockchain, big data, e-governance, crowd sourcing, vlieg administratie en politieke corruptie.

Tijdens de internationale anti-corruptie conferentie (IACC) werd de toepasbaarheid van blockchain besproken. Het zou bruikbaar zijn om het transactie- en bestuurssysteem beter in kaart te brengen. Daarnaast zouden gebruikers ook meer rechten behouden over hun data.

- Advertentie -

Volgens het bericht zou blockchain een potentieel instrument kunnen zijn om corruptie tegen te gaan omdat blockchain de mogelijkheid biedt om documenten op te slaan op een onomkeerbare en transparante manier. Een publieke database geeft ieder individu ook de mogelijkheid om hun rechten te kunnen beschermen als het bijvoorbeeld gaat over geld, of het bezit van een stuk grond in het land. Dit wordt mogelijk zonder een tussenpersoon te gebruiken.

Op deze manier is het inzetten van instituties zoals banken en accountants niet langer nodig. Ook de instanties die auto’s, geboortes, overlijdens en landgoed registreren kunnen op een efficiënte manier te werk gaan en op een veilige manier data met elkaar delen zonder dat daar andere entiteiten aan te pas komen.

Blockchain kan ook gebruikt worden certificaten of geheime documenten in te bewaren en beschermen tegen ongewenste wijzigingen. Dit kan ervoor zorgen dat corruptie bij bepaalde instituties een stuk minder wordt. Echter gaat dit alleen op als de data ook daadwerkelijk naar waarheid wordt ingevuld.

De blockchain oplossingen zijn eigenlijk alleen van waarde als de data naar waarheid wordt ingevuld. Data die in de blockchain staat kan niet worden verwijderd, foutieve data kan daarom van grote gevolgen zijn voor een individu.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.411,62 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.411,62 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...