Simon Bosch Simon Bosch
18/10/2022 13:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/10/2022 13:04

Duitsland is beste land voor crypto, Nederland daalt op ranglijst

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Duitsland is beste land voor crypto, Nederland daalt op ranglijst

Foto: L.ON / Shutterstock.com

Het afgelopen jaar en het afgelopen kwartaal is er een hoop veranderd in de crypto-industrie. Niet alleen zijn de prijzen van veel cryptocurrencies gedaald tot uitverkoop-niveau, ook is de situatie op landniveau veranderd. Sommige landen boeken vooruitgang, andere landen zijn juist minder vriendelijk voor de markt geworden. Duitsland stond ook in het derde kwartaal weer op één.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Duitsland blijft aan kop

Dat schrijft Coincub in een rapport. Dit bedrijf plaatst elk jaar en elk kwartaal een ranglijst van welke landen het best waren voor de crypto-industrie. In het eerste kwartaal was dit Duitsland, in het tweede kwartaal stonden zowel Duitsland als de Verenigde Staten op één. Maar in het tweede kwartaal deelde Duitsland deze positie niet meer, toen zijn de VS afgegleden tot plaats drie. Het derde kwartaal heeft de VS niet veel goeds gedaan, dit land staat nu namelijk op nummer zeven.

Op plaats twee en drie staan nu respectievelijk Zwitserland en Australië. Voor beide landen is de plaats nieuw, ze stonden in het tweede kwartaal nog op plaats vijf en vier. Naast de VS heeft ook Singapore voor extra plaats gezorgd. Dit land is afgezakt naar plek vijf.

Duitslands sterke positie is opmerkelijk omdat deze tot nu toe erg consistent is. Coincub wijdt dit onder andere aan de gunstige belastingregelingen die gericht zijn op de lange termijn, maar ook aan een progressieve houding rondom regulatie. Voor bedrijven is het duidelijk waar ze aan toe zijn, en dat is terug te zien in hoe de financiële industrie ermee omgaat. Van sommige gerenommeerde Duitse financiële instituten is bekend dat ze in cryptovaluta investeren.

Advertentie

Nederland boekt achteruitgang in crypto

Nederland is hard gedaald. In de eerste twee kwartalen van dit jaar stond het op plek zeven, maar nu is het afgedaald naar plaats dertien. De groei van de industrie in Nederland en de activiteit ervan in de financiële industrie zijn de twee punten waar we het hoogst op scoren.

Onder andere op de vlakken regulatie en belastingen zijn er verbeteringen mogelijk. Details over de daling op de ranglijst hebben we helaas niet, maar de regulatie scoort Nederland nu minder punten.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie