Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
16/04/2022 07:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/04/2022 07:54

Dit buurland stoot Singapore van troon als meest crypto-vriendelijk land; Nederland stijgt 7 plekken!

Nieuws
crypto_vriendelijk_land_nederland

Shutterstock / Blue Titan

Uit een onlangs verschenen onderzoek van de Coinclub Global Crypto Ranking blijkt dat Duitsland het meest crypto-vriendelijke land was in het eerst kwartaal van 2022. Hiermee stoten onze oosterburen Singapore van de troon. De top vijf van landen wordt vervolgens opgemaakt door de Verenigde Staten op plek drie, Australië op de vierde plek en Zwitserland op plek vijf.

Bitcoin en olieprijzen reageren extreem volatiel op geopolitieke spanningen

Duitsland in de lift

Duitsland weet, ten opzichte van vorig jaar, maar liefst drie plekken op de ranglijst te stijgen. Het rapport wijst uit dat Duitsland naast de Amerika de meeste Bitcoin nodes heeft draaien. Daarbij heeft Duitsland ten opzichte van Amerika veel minder inwoners en een lager bruto binnenlands product (BBP), wat wijst op aanzienlijke toewijding aan de ontwikkeling van de crypto-sector.

Tevens zijn er positieve ontwikkelingen te benoemen. Zo is Deutsche Börse, de eigenaar van de belangrijkste Duitse aandelenbeurs, cryptocurrency-producten gaan aanbieden op het platform Xetra en heeft de Duitse financiële toezichthouder een crypto custody licentie afgegeven voor de Duitste tak van cryptocurrency exchange Coinbase. De Sparkass spaarbank overweegt cryptocurrency wallets aan te gaan bieden; hetgeen een enorme stap zou zijn als het gaat om institutionele acceptatie en massa-adoptie.

Advertentie

Singapore maakt plaats

In het vorige kwartaal, Q4 van 2021, ging Singapore nog aan kop in de race. Met een vooruitstrevende crypto-economie is en was de Aziatische metropool niet weg te denken uit een top 5.

Tijden veranderen echter en de autoriteiten hebben inmiddels de vermarkting van virtual asset services ingedamd middels strenge regelgevende kaders. Zo mogen deze dienstverleners hunnen diensten alleen nog maar aanprijzen op eigen websites en niet daarbuiten. Desondanks blijft Singapore landelijk gezien een belangrijke speler.

Bitcoin analisten verwachten uitbraak naar nieuwe all-time high

Nederland maakt sprong

Ons eigen land weet ten opzichte van het vorige kwartaal maar liefst 7 plekken te stijgen! Op meerdere gebieden door Nederland het goed, waaronder op het gebied van transactievolumes. Daarnaast huist Nederland ook een aanzienlijke hoeveelheid crypto startups en is de regelgeving omtrent crypto in vergelijking met andere landen positief.

De totaalscore die Nederland wordt toebedeeld wordt opgemaakt uit scores toegekend aan de hand van de volgende zaken:

Domein Score
Overheidsregulatie 8
Financiële dienstverlening 8
Populatie 3
Belasting -2
Talent 1
Verspreiding 14
Trading 3
Fraude 0
Milieu 1

Het gehele onderzoeksrapport is in te zien op de website van Coincub.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie