Estland legt plannen omtrent Estcoin stil na kritiek Europese Centrale Bank

81

In gevolg van kritiek vanuit de Europese Centrale Bank (ECB), heeft Estland haar ambitieuze plannen om “Estcoin” te lanceren stilgelegd.

In augustus 2017 presenteerden Estlandse ambtenaren het plan om een door de overheid gesteunde cryptocurrency genaamd Estcoin te ontwikkelen. Er zou dan ook een ICO gemoeid zijn met het project. Het project beoogde de implementatie van digitale activa in het Estlandse economische systeem, in de vorm van een cryptocurrency die veel weg zou hebben van een “stablecoin”. De waarde van de Estcoin zou per stuk gelijk zijn aan die van de euro.

Nu de Estlandse overheid haar Eurozone status heeft verloren valt het land, als het op financieel beleid aankomt, onder de ECB regelgeving. ECB president Mario Draghi en andere banken hebben flinke kritiek geuit op de plannen van Estland.

1 juni 2018 beschrijft een artikel van Bloomberg dat Estland al haar plannen omtrent de ICO heeft gestaakt of in ieder geval heeft stilgelegd.

Naast Estland worden Zweden en Noorwegen ook beschouwd als vooruitstrevende landen op het gebied van technologie. Het Estlandse nieuwsbericht uit 2017 bevestigde dit.

Draghi is klaarblijkelijk niet onder de indruk en heeft publiekelijk kritiek geuit op het voorstel uit Estland, waarbij hij aangaf dat de euro de enige munteenheid kan zijn van het land. Toentertijd beaamde ECB gouverneur Ardo Hansson Draghi’s uitlatingen, wiens zijn ongenoegen uitte omtrent “misleidende overheidsrapporten”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws