Rico Engelbarts
02/06/2018 21:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/06/2018 21:48

Estland legt plannen omtrent Estcoin stil na kritiek Europese Centrale Bank

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

In gevolg van kritiek vanuit de Europese Centrale Bank (ECB), heeft Estland haar ambitieuze plannen om “Estcoin” te lanceren stilgelegd.
In augustus 2017 presenteerden Estlandse ambtenaren het plan om een door de overheid gesteunde cryptocurrency genaamd Estcoin te ontwikkelen. Er zou dan ook een ICO gemoeid zijn met het project. Het project beoogde de implementatie van digitale activa in het Estlandse economische systeem, in de vorm van een cryptocurrency die veel weg zou hebben van een “stablecoin”. De waarde van de Estcoin zou per stuk gelijk zijn aan die van de euro.
Nu de Estlandse overheid haar Eurozone status heeft verloren valt het land, als het op financieel beleid aankomt, onder de ECB regelgeving. ECB president Mario Draghi en andere banken hebben flinke kritiek geuit op de plannen van Estland.
1 juni 2018 beschrijft een artikel van Bloomberg dat Estland al haar plannen omtrent de ICO heeft gestaakt of in ieder geval heeft stilgelegd.
Naast Estland worden Zweden en Noorwegen ook beschouwd als vooruitstrevende landen op het gebied van technologie. Het Estlandse nieuwsbericht uit 2017 bevestigde dit.
Draghi is klaarblijkelijk niet onder de indruk en heeft publiekelijk kritiek geuit op het voorstel uit Estland, waarbij hij aangaf dat de euro de enige munteenheid kan zijn van het land. Toentertijd beaamde ECB gouverneur Ardo Hansson Draghi’s uitlatingen, wiens zijn ongenoegen uitte omtrent “misleidende overheidsrapporten”.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie