Erik Juffermans Erik Juffermans
30/10/2022 14:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/10/2022 14:15

Ethereum oprichter Vitalik Buterin blij met uitstel van crypto ETF’s

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum oprichter Vitalik Buterin blij met uitstel van crypto ETF’s

Foto: Beneath Blue/Shutterstock

De oprichter van Ethereum (ETH), Vitalik Buterin, deelt een aantal “controversiële” standpunten over crypto op Twitter. Hij meldt dat hij blij is dat de meeste exchange-traded funds (ETF), of beursgenoteerde fondsen, voor cryptocurrencies worden uitgesteld. Volgens hem heeft de crypto-industrie namelijk eerst meer tijd nodig om te ontwikkelen voordat het zulke grote aandacht wil aantrekken.

Ethereum beursfonds zet nieuwe stap, maar zorgen blijven
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto moet eerst volwassen worden

“Ik ben eigenlijk best wel blij dat een hoop van de ETF’s worden uitgesteld. Het ecosysteem heeft tijd nodig om volwassen te worden voordat we nog meer aandacht krijgen.”

Aldus Buterin. Hij vindt het belangrijker dat regelgeving en toezicht geen inbreuk doet op de interne werking van de cryptosector. Ook al is het moeilijker voor projecten om dan het grote publiek te bereiken.

De cryptowereld wacht al jaren op de introductie van een echte bitcoin (BTC) spot ETF op de Amerikaanse markt. De verwachting is namelijk dat dit investeerders, en vooral grote institutionele spelers, massaal kan aantrekken. Zij mogen namelijk vaak niet direct in crypto investeren. De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft echter tot dusver alle aanvragen afgewezen.

De entrepreneur gaf ook een aantal suggesties over een aantal vormen van regelgeving die hij wel belangrijk vindt. Deze hebben vooral betrekking op decentralised finance (DeFi), vaak beschouwd als het Wilde Westen van cryptoland. Onder andere stelt hij voor om, door middel van toezicht, limieten te plaatsen op de leverage in DeFi.

Ook lijkt het hem een goed idee om DeFi platformen verplicht te maken om transparant te zijn over uitgevoerde audits en security checks. Know your customer (KYC) maatregelen vindt hij niet geschikt voor DeFi, het jaagt volgens hem alleen de gebruikers weg en juist niet de hackers.

Meer transacties per seconde is essentieel

Buterin staat er inmiddels om bekend een realistische en objectieve visie te hebben wat betreft de toekomst van de crypto industrie. Zo gaf hij aan dat cryptocurrencies eigenlijk niet serieus genomen kunnen worden zonder dat de transactie snelheid omhoog gaat. Dit is volgens hem essentieel. 

Recent werd al bekend gemaakt dat zijn Ethereum de voorbereidingen is gestart voor haar volgende grote update. Dit is de update ‘Shanghai’, die ergens rond september volgend jaar gepland staat. Het grootste aandachtspunt van deze update wordt het opschroeven van het aantal transacties dat per seconde mogelijk is op het Ethereum netwerk. Momenteel verwerkt Ethereum enkele tientallen transacties per seconde. Na de Shanghai update zal dit potentieel enkele tientallen duizenden transacties per seconde zijn.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie