Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
15/12/2019 18:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/12/2019 18:20

Europese Centrale Bank wil anderen voor zijn met stablecoin

Nieuws
Europese Centrale Bank wil anderen voor zijn met stablecoin

De Europese Centrale Bank (ECB) wil andere landen voor zijn als het gaat om de uitgifte van een stablecoin. Dit liet de nieuwe president van de ECB, Christine Lagarde, afgelopen donderdag volgens de ECB weten.

Mijn persoonlijke overtuiging omtrent stable coins is dat we beter als eerste kunnen zijn. Er is overduidelijk sprake van vraag waar we gehoor aan moeten geven.

Tijdens haar eerste persconferentie, afgelopen donderdag, zei Lagarde dat de ECB onder haar bewindvoering ernaar zal streven om op de rest voor te lopen als het om de ontwikkeling van stablecoins gaat. Met “de vraag” doelt Lagarde waarschijnlijk op de pogingen van bedrijven en landen om stablecoins te lanceren.
Of de ECB een stablecoin zou moeten uitgeven is al langer onderwerp van discussie, maar tot op heden is er sprake van weerstand van verschillende Europese overheden.
Opvallend is dat de vorige president van de ECB, Jean-Claude Trichet, recent nog aangaf te betwijfelen dat cryptocurrencies de rol van fiatgeld in de toekomst zullen overnemen. Trichet voegde daaraan toe dat het kopen van cryptocurrencies in veel opzichten louter speculatief is. Zo ziet hij ook bij een hoop cryptocurrencies die gedekt worden door een fysieke activa tekenen van speculatie.
Eind november, tijdens een conferentie van de ECB en de Nationale Bank van België, zei een bestuurslid van de ECB een toegenomen interesse van consumenten te zien in snelle en goedkope alternatieven zoals stablecoins. Echter gaf hij aan dat deze stablecoins op veel vlakken een risico vormen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie