Thom Derks Thom Derks
31/03/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/03/2023 19:00

FBI bijt zich stuk op databerg van FTX ex-CEO Bankman-Fried

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
FBI bijt zich stuk op databerg van FTX ex-CEO Bankman-Fried

Foto: Media Whale Stock/Shutterstock

Het lijkt erop dat Sam Bankman-Fried, de voormalige CEO en mede-oprichter van FTX, de Federal Bureau of Investigation (FBI) bergen met werk oplevert. De laptop van Bankman-Fried schijnt namelijk zoveel data te bevatten, dat het lastig is voor de FBI om alles te analyseren, zo blijkt uit een nieuwe rapportage van Business Insider.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

6 miljoen pagina’s inzake Bankman-Fried

Het schijnt nu al weken te duren voor de aanklagers om alle berichten van Bankman-Fried op Slack terug te halen. Ook andere data is lastig uit de computer te halen. Ze moeten de laptop nu in meerdere delen ‘ophakken’ om er een werkbare klus van te maken.

Als gevolg daarvan is het nog steeds niet gelukt om een zogenaamde privilege review te organiseren. Hierin beoordelen individuen die niet actief bezig zijn met de zaak of het mogelijk is om de gewonnen informatie in de rechtszaak tegen Bankman-Fried te gebruiken.

De advocaat van Bankman-Fried uitte eerder al zijn zorgen over de manier waarop de aanklagers de data op de laptop zouden gebruiken. Uit het artikel van Business Insider blijkt dat de aanklagers tot op heden meer dan 6 miljoen pagina’s aan materiaal verzamelden inzake Bankman-Fried.

Advertentie

Onduidelijkheid omtrent FTX ex-CEO heerst

Overigens is het niet helemaal duidelijk wat nu precies de reden is voor het stilvallen van het onderzoek naar Bankman-Fried. Het kan zijn dat het aan de enorme berg met data ligt, maar er gaan ook geruchten dat het met encryptie en privacy te maken heeft.

Eerder werd al bekend dat het gebruik van applicaties met een focus op privacy van Bankman-Fried een probleem was. Dusdanig dat de openbare aanklagers hem een verbod oplegden om die applicaties nog te gebruiken om met andere mensen te communiceren.

De zaak van Bankman-Fried staat op dit moment voor oktober op de rol bij de Amerikaanse rechter. In totaal hangt hem een gevangenisstraf van 115 jaar boven het hoofd en de kans lijkt klein dat hij ooit nog vrijkomt als Bankman-Fried die straf daadwerkelijk krijgt.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie