Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

FIOD en Europol halen cryptocurrency witwasdienst Bestmixer.io uit de lucht

Wederom nieuws van Nederlandse bodem omtrent criminele activiteiten in cryptocurrency-land. De Nederlandse Fiscale Inlichtingen- en OpsporingsDienst (FIOD) heeft samen met Europol en andere Nederlandse autoriteiten een van de grootste cryptocurrency-mixers uit de lucht gehaald.

De zes servers van Bestmixer.io, die haar diensten aanbood sinds mei 2018, werden volgens de autoriteiten gebruikt om de herkomst van cryptovaluta te verhullen en daarmee geld wit te wassen. Op de website van de mixer-dienst is overduidelijk te zien dat de dienst niet meer te gebruiken is en worden de logo’s van verschillende autoriteiten weergegeven met de boodschap “YOU ARE NOT ANONYMOUS”. Het bedrijf had in een jaar een omzet van minimaal $200 miljoen.

- Advertentie -

Zoals de term al doet vermoeden mixt een cryptovaluta-mixer tegen vergoeding cryptovaluta om de herkomst of bestemming ervan te verhullen. Hierbij wordt cryptovaluta opgesplitst en in een andere samenstelling weer bijeen gevoegd om de anonimiteit te vergroten.

De FIOD vertelt dat zij, in samenwerking met het Digital Intrusion Team (DIGIT) van de politie, Europol en met de autoriteiten in Luxemburg, Frankrijk en Letland de dienst heeft ontmanteld. Het onderzoek naar Bestmixer.io werd in juni 2018 gestart naar aanleiding van een rapport van cyber-securitybedrijf McAfee.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David afgelopen maandag gelezen? Je wilt ‘m niet missen! Lees ‘m alsnog hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.225,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.261,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.289,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.294,30 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.303,00 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.225,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.261,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.289,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.294,30 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.303,00 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...