Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Franse toezichthouder: Koop geen Bitcoin in tabakswinkels

De Franse financiële toezichthouder, de Autorité des marchés financiers (AMF), heeft een nieuwe waarschuwing afgegeven omtrent de verkoop van Bitcoin in Franse tabakswinkels, zo meldt een persbericht gepubliceerd op 26 november.

Vorige week kondigde de Franse tabaksfederatie, de Fédération des Buralistes, aan dat zij toestemming had gekregen om in 2019 in tabakswinkels Bitcoin (BTC) te verkopen. Keplerk, een Franse fintech-startup zou een deal hebben gesloten om BTC in de vorm van vouchers te verkopen bij zo’n 3.000 tot 4.000 tabakswinkels.

- Advertentie -

De Franse centrale bank ontkende echter het bestaan van deze deal:

In tegenstelling tot wat vanmorgen werd beweerd zonder voorafgaande verificatie, is er geen dergelijke overeenkomst getekend met het doel Bitcoin-verkoop door tabakswinkels mogelijk te maken. Bovendien wordt een dergelijke deal niet overwogen of besproken. De Franse centrale bank heeft verscheidene malen gewaarschuwd voor het gebruik van cryptocurrencies, deze waarschuwingen zijn nog steeds relevant. Deze activa zijn puur speculatief en geen echte valuta. Degenen die in Bitcoin investeren doen dit geheel op eigen risico.

Ondanks deze ontkenning lijkt Keplerk door te willen zetten. Het AMF waarschuwt nu samen met de Franse centrale bank en het Franse Autorité de Contrôle Prudentiel et de Résolution (ACPR) opnieuw voor de risico’s:

Na aankondigingen van bedrijf Keplerk om Bitcoins aan te bieden voor contant geld in tabakswinkels, herinnert de AMF, ACPR en de Franse centrale bank aan de risico’s die gepaard gaan met het investeren in deze speculatieve activa […] De AMF, de Franse centrale bank en de ACPR herinneren u eraan dat de verkoop en het investeren in Bitcoins momenteel buiten een gereguleerde markt wordt uitgevoerd.

Aldus het persbericht. De vraag rijst of het überhaupt slim is om via de tabakswinkels Bitcoin te kopen. Keplerk is namelijk van plan 7% commissie over elke transactie te rekenen, dat is flink meer dan de meeste online cryptocurrency-exchanges vragen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.302,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.336,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.367,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.367,70 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.379,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.302,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.336,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.367,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.367,70 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.379,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...