Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Bitcoin nieuws Franse tabakswinkels gaan in 2019 Bitcoin verkopen

Franse tabakswinkels gaan in 2019 Bitcoin verkopen

De Fédération des Buralistes, de Franse tabaksfederatie, heeft toestemming gekregen om Bitcoin (BTC) in Franse tabakswinkels te verkopen, zo meldt de Franse radiozender Europe 1 op 21 november.

Keplerk, een Franse fintech-startup, heeft een deal gesloten om vanaf januari 2019 in zo’n 3.000 tot 4.000 tabakswinkels in Frankrijk Bitcoin-vouchers te gaan verkopen.

- Advertentie -

Deze vouchers kunnen omgeruild worden voor de cryptocurrency op de website van Keplerk als gebruikers een crypto-wallet aanmaken. De vouchers zullen verkrijgbaar zijn voor 50, 100 en 250 euro. Keplerk zal 7% commissie ontvangen over elke transactie.

Adil Zakhar, directeur van de afdeling strategie en ontwikkeling bij Keplerk, zegt:

Eigenaren van tabakswinkels zijn het beste verkoopkanaal omdat ze vertrouwd worden door klanten en ze al worden gebruikt om vouchers te verkopen, zoals beltegoed voor mobiele telefoons.

De tabaksfederatie heeft deze deal gesloten met de Autorité de contrôle prudentiel et de résolution (ACPR) dat onderdeel is van de Franse centrale bank. De Franse centrale bank ontkent in een persbericht echter het bestaan dan de deal:

In tegenstelling tot wat vanmorgen werd beweerd zonder voorafgaande verificatie, is er geen dergelijke overeenkomst getekend met het doel Bitcoin-verkoop door tabakswinkels mogelijk te maken. Bovendien wordt een dergelijke deal niet overwogen of besproken. De Franse centrale bank heeft verscheidene malen gewaarschuwd voor het gebruik van cryptocurrencies, deze waarschuwingen zijn nog steeds relevant. Deze activa zijn puur speculatief en geen echte valuta. Degenen die in Bitcoin investeren doen dit geheel op eigen risico.

De Franse overheid lijkt een wat wisselvallige houding tegenover cryptocurrencies te hebben. Hoewel zij meerdere malen voor het gebruik van Bitcoin en andere cryptocurrencies heeft gewaarschuwd, heeft het Franse parlement onlangs een wetswijziging aangenomen waarmee de belasting op cryptocurrencies wordt verlaagd. Sebastien Raspiller, adjunct-directeur bij de Franse staatskas, zei in een recent interview:

Blockchain biedt veelbelovende innovatiemogelijkheden, ook in de financiële sector, en Frankrijk is een van de eerste landen die haar wetgevingskader aan heeft gepast om het gebruik van blockchain expliciet toe te staan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.161,76 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.054,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.092,28 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.114,76 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.121,87 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...