Rico Engelbarts
26/11/2018 10:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/11/2018 10:42

Franse tabakswinkels gaan in 2019 Bitcoin verkopen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
franse_tabakswinkels_gaan_in_2019_bitcoin_verkopen

De Fédération des Buralistes, de Franse tabaksfederatie, heeft toestemming gekregen om Bitcoin (BTC) in Franse tabakswinkels te verkopen, zo meldt de Franse radiozender Europe 1 op 21 november.
Keplerk, een Franse fintech-startup, heeft een deal gesloten om vanaf januari 2019 in zo’n 3.000 tot 4.000 tabakswinkels in Frankrijk Bitcoin-vouchers te gaan verkopen.
Deze vouchers kunnen omgeruild worden voor de cryptocurrency op de website van Keplerk als gebruikers een crypto-wallet aanmaken. De vouchers zullen verkrijgbaar zijn voor 50, 100 en 250 euro. Keplerk zal 7% commissie ontvangen over elke transactie.
Adil Zakhar, directeur van de afdeling strategie en ontwikkeling bij Keplerk, zegt:

Eigenaren van tabakswinkels zijn het beste verkoopkanaal omdat ze vertrouwd worden door klanten en ze al worden gebruikt om vouchers te verkopen, zoals beltegoed voor mobiele telefoons.

De tabaksfederatie heeft deze deal gesloten met de Autorité de contrôle prudentiel et de résolution (ACPR) dat onderdeel is van de Franse centrale bank. De Franse centrale bank ontkent in een persbericht echter het bestaan dan de deal:

In tegenstelling tot wat vanmorgen werd beweerd zonder voorafgaande verificatie, is er geen dergelijke overeenkomst getekend met het doel Bitcoin-verkoop door tabakswinkels mogelijk te maken. Bovendien wordt een dergelijke deal niet overwogen of besproken. De Franse centrale bank heeft verscheidene malen gewaarschuwd voor het gebruik van cryptocurrencies, deze waarschuwingen zijn nog steeds relevant. Deze activa zijn puur speculatief en geen echte valuta. Degenen die in Bitcoin investeren doen dit geheel op eigen risico.

De Franse overheid lijkt een wat wisselvallige houding tegenover cryptocurrencies te hebben. Hoewel zij meerdere malen voor het gebruik van Bitcoin en andere cryptocurrencies heeft gewaarschuwd, heeft het Franse parlement onlangs een wetswijziging aangenomen waarmee de belasting op cryptocurrencies wordt verlaagd. Sebastien Raspiller, adjunct-directeur bij de Franse staatskas, zei in een recent interview:

Blockchain biedt veelbelovende innovatiemogelijkheden, ook in de financiële sector, en Frankrijk is een van de eerste landen die haar wetgevingskader aan heeft gepast om het gebruik van blockchain expliciet toe te staan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie