Kevin Schijven Kevin Schijven
13/06/2021 16:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/06/2021 16:04

Geen Dogecoin (DOGE) meer voor Thailand; SEC verbiedt meme crypto en meer

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Geen Dogecoin (DOGE) meer voor Thailand SEC verbiedt meme crypto en meer

De Securities and Exchange Commission (SEC) van Thailand voert nieuwe regelgeving in omtrent bepaalde cryptocurrencies. De toezichthouder kondigt een verbod aan voor een reeks populaire soorten crypto in een persbericht, gepubliceerd op 11 juni.

Ten eerste worden zogeheten ‘meme crypto’ verboden. De Thaise SEC beschrijft dit soort tokens als crypto zonder duidelijk doel en substantie en waarvan de prijs op niets anders berust dan sociale trends. Alhoewel geen namen worden genoemd is de meest voor de hand liggende meme token natuurlijk Dogecoin (DOGE).

Dogecoin was ooit voor de grap gecreëerd; het project heeft of had geen doel en zag al jaren geen ontwikkeling meer. De koers van DOGE steeg desondanks dit jaar ongekend hard omhoog, maar dat was vooral hype aangedreven door tweets van Tesla CEO Elon Musk.

Ten tweede worden fan tokens verboden. Dit zijn crypto speciaal gemaakt voor fans van bijvoorbeeld een bepaalde sportclub. Ze kunnen met deze tokens participeren aan speciale acties, inruilen voor merchandise of mee stemmen in peilingen. Populaire vorm van deze crypto zijn de fan tokens van Europese voetbalclubs, uitgegeven door Socios.com en Chiliz (CHZ).

Ten derde worden non-fungible tokens, of NFT’s, verboden. NFT’s maakten begin dit jaar een enorme opkomst. NFT’s zijn unieke tokens die niet inwisselbaar zijn en dienen vaak als een soort eigendomsbewijs voor kunst, meestal op Ethereum. Onlangs werd nog een CryptoPunk NFT voor bijna $12 miljoen verkocht. Klik hier om verder te lezen wat NFT’s precies zijn.

Ten slotte verbiedt de Thaise SEC zogenaamde exchange tokens. Dat zijn de tokens die behoren tot een cryptocurrency-exchange. Denk hierbij aan crypto als Binance Coin (BNB), Huobi token (HT), FTX token (FTT) en de OKB token (OKB) van OKEx.

De Thaise SEC geeft echter geen reden waarom de drie soorten crypto worden verboden. Crypto beurzen krijgen maar 30 dagen de tijd om al deze crypto te verwijderen van hun handelsplatformen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie