Bart Brands Bart Brands
27/10/2023 19:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/10/2023 14:41

GoudKoorts: Goudprijs nadert historisch hoogtepunt ondanks problemen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

In de nieuwste aflevering van GoudKoorts, een initiatief van Gold Republic, bespreek ik de huidige stand van zaken met betrekking tot goud, zilver, bitcoin en het rentebesluit van de ECB.

Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Goud en bitcoin stijgen, ECB zorgt voor problemen

Allereerst begin ik met een blik op de goud- en zilverprijs. Deze staan respectievelijk op €60.600 en €700. Daarna bespreek ik kort bitcoin (BTC), die momenteel aan een forse opmars is begonnen. Één bitcoin is momenteel $34.500 waard.

Daarna bespreek ik de impact van de Europese Centrale Bank (ECB) rentebeslissing. Ik speculeer dat er waarschijnlijk geen renteverhoging zal plaatsvinden, maar toch wijs ik wel op de strengere leennormen en de mogelijke gevolgen voor bedrijven. De hoge rentetarieven kunnen bedrijven onder druk zetten.

Advertentie

Chinese vastgoedmarkt op instorten, goud nadert historisch hoogtepunt

Vervolgens spreek ik mijn zorgen over de Chinese vastgoedmarkt en de gevolgen daarvan voor de wereldeconomie uit. De vastgoedprijzen in China zijn zwaar gedaald en de mogelijke impact hiervan op de wereldwijde markten kan groot uitpakken.

Als laatste behandel ik de huidige stand van zaken rondom de goudkoers. Deze bevindt zich heel erg dicht bij een all-time high, ondanks de stijgende rentetarieven. Dit duidt op een afnemend vertrouwen in overheden en monetaire autoriteiten, wat goud aantrekkelijk maakt als een vorm van bescherming.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Het mogelijke effect op de goud prijs

De bovenstaande ontwikkelingen zijn een mogelijk teken van financiële chaos. Een van de activaklassen waar investeerders vaak naar kijken als veilige haven in dergelijke economisch onzekere tijden is goud. Het is dan ook interessant om goud te onderzoeken als mogelijk onderdeel van een investeringsportfolio.

Gold Republic, een Nederlands goudplatform, biedt nieuwe klanten een welkomstbonus. Elke nieuwe klant die via deze link een account aanmaakt ontvangt 1 gram goud ter waarde van 60 euro gratis. Eerst meer lezen over Gold Republic? Lees hier de Gold Republic review op Crypto Insiders.

Deel dit artikel
Bart Brands

Bart Brands is een expert op het gebied van veiligheid, gecertificeerd security intelligence professional en schrijver van ‘Chaos zonder Goud!’. Gedurende de kredietcrisis heeft hij zijn kennis over edelmetalen verder uitgebreid. Als kenner van edelmetalen deelt hij zijn analyses over de wereldeconomie, geopolitiek en de sector van edelmetalen op het YouTube-kanaal van GoldRepublic.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie