Roy van Krieken Roy van Krieken
08/09/2022 05:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/09/2022 05:50

Het IMF roept dringend op tot globale crypto regulatie

Nieuws
El FMI no quiere descartar la prohibición total de las criptomonedas

Een aantal executives van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hebben zich onlangs uitgelaten over de crypto industrie. Met name de regulatie is voor het IMF een hoge prioriteit op dit moment. Volgens de organisatie is het belangrijk voor zowel de financiële stabiliteit als de individuele investeerder dat de crypto industrie netjes gereguleerd wordt.

Shiba Inu gaat vlammen tijdens altseason, zegt ontwikkelaar
Shiba Inu gaat vlammen tijdens altseason, zegt ontwikkelaar

IMF en crypto

Aditya Narain en Marina Moretti, adjunct-directeuren van de afdeling ‘Monetaire en Kapitaalmarkten’ van het IMF, zeggen dat een wereldwijd regelgevingskader voor crypto activa nodig is om gebruikers te beschermen, innovatie aan te moedigen en orde op de markten te scheppen.

Het IMF wil daarom dat overheden samen kijken naar het reguleren van de crypto markt. Deze regulatie zou moeten passen bij regulatie die op dit moment ook al voor andere markten geldt. Daarnaast moet vrijwel elk aspect van het crypto-ecosysteem aan de orde moeten komen.

Globale crypto regulatie

Belangrijk voor het IMF is ook dat dergelijke regulatie ook op globaal niveau zal worden geïmplementeerd. Op dit moment kijken individuele landen nog het reguleren van de crypto industrie puur voor het eigen land, maar door het grensoverschrijdende karakter van de crypto industrie zorgt dit voor problemen.

 “Maar nationale autoriteiten hebben over het algemeen zeer verschillende benaderingen gekozen voor het regelgevingsbeleid voor crypto-activa. Aan het ene uiterste hebben autoriteiten de uitgifte of het bezit van crypto-activa door ingezetenen verboden, of de mogelijkheid om er transacties in te verrichten of ze voor bepaalde doeleinden te gebruiken, zoals betalingen. Aan het andere uiterste zijn sommige landen veel gastvrijer geweest en hebben ze zelfs geprobeerd bedrijven te lokken om markten voor deze activa te ontwikkelen.”

Deze versplinterde reactie van overheden is volgens het IMF totaal ineffectief gebleken. Daarom roepen zij eigenlijk de hele wereld op om samen te werken aan een regelgevend kader wat betreft crypto activa. 

“De resulterende gefragmenteerde mondiale respons verzekert geen gelijk speelveld en beschermt ook niet tegen een race naar de bodem als crypto-actoren migreren naar de vriendelijkste jurisdicties met de minste strengheid in regelgeving – terwijl ze toegankelijk blijven voor iedereen met internettoegang.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Goedkeuring ethereum ETF's kan tot grote koersexplosie leiden
Goedkeuring ethereum ETF’s kan tot grote koersexplosie leiden
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
Advertentie