Roy van Krieken Roy van Krieken
16/09/2023 18:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/09/2023 18:15

Hong Kong ook in 2023 toplocatie voor crypto, Nederland volgt

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Crypto wereld reageert op bitcoin ETF nieuws uit Hongkong

Foto: Lee Yiu Tung/Shutterstock

In 2023 blijft Hong Kong een van de meest veelbelovende bestemmingen voor de wereldwijde crypto industrie. Met een bloeiende community en een progressieve regelgeving, trekt dit crypto-epicentrum investeerders en ondernemers van over de hele wereld aan.

Politie pakt Nederlandse 26-jarige crypto-oplichter op
Politie pakt Nederlandse 26-jarige crypto-oplichter op

Crypto regelgeving

In de recent gepubliceerde onderzoeksresultaten van Forex Suggest staat Hong Kong bovenaan als het gaat om de meest ‘crypto ready’ landen van dit jaar. Met een score van 8,36 wordt het gevolgd door Zwitserland (8,18) en de Verenigde Staten (7,25). Nederland staat op plek 13 met een krappe voldoende: 5,75.

Een van de belangrijkste troeven van Hong Kong is de gunstige regelgeving omtrent cryptocurrencies. De regering heeft een vooruitstrevende benadering van digitale activa en biedt een duidelijk kader voor bedrijven en startups die in de cryptosector opereren. Dit heeft geleid tot een groeiend ecosysteem van blockchain bedrijven die innovatieve oplossingen bieden voor verschillende industrieën. Naast de groeiende cryptolanden is daar ook de Verenigde Staten. Zij vielen onlangs terug van plek twee naar plek drie. De Amerikanen daalde 6,5% op de zogeheten crypto readiness score (CRS) ten opzichte van het jaar ervoor. Zwitserland deed het daarentegen juist goed: het steeg met meer dan 9%.

Het is overigens niet zo gek dat het buurland van China zo hoog scoort. Hong Kong heeft bovendien een sterke infrastructuur opgebouwd om de groeiende wereld van crypto te kunnen ondersteunen. De stad beschikt over een netwerk van crypto- en blockchain-gerelateerde dienstverleners, waaronder exchanges, wallet-aanbieders en consultancybedrijven. Dit maakt het voor bedrijven gemakkelijk om snel operationeel te worden en te profiteren van de voordelen die de cryptomarkt te bieden heeft. Tot slot is Hong Kong een van de landen die een respectievelijke 0% belasting heft over cryptoverdiensten.

Advertentie

Nederland geen achterblijver

Ondanks dat Nederland op de dertiende plek staat in de ranglijst, valt het in positieve zin alsnog op. Het staat namelijk bovenaan in de meest getoonde online interesse per persoon. Met 2.525 zoekopdrachten per honderdduizend inwoners staat Nederland ver boven de toplanden. Hong Kong (1.674), Zwitserland (1.049) en de Verenigde Staten (788) blijven aanzienlijk achter. Singapore volgt ons kleine kikkerlandje met 1.995 zoekopdrachten.

Al met al blijft Hong Kong een topbestemming voor de crypto-industrie in 2023. Met een gunstige regelgeving, een bloeiend ecosysteem en een strategische locatie biedt de stad een solide basis voor cryptobedrijven om te groeien in de cryptowereld.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
Crypto Ontbijt: Hedera crasht -30% na nieuws, Bitcoin ETF's vallen tegen
Crypto Ontbijt: Hedera crasht -30% na nieuws, Bitcoin ETF’s vallen tegen
Rechtszaak tegen crypto exchange Coinbase krijgt nieuwe wending
Rechtszaak tegen crypto exchange Coinbase krijgt nieuwe wending
Advertentie