Roy van Krieken Roy van Krieken
16/09/2023 18:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/09/2023 18:15

Hong Kong ook in 2023 toplocatie voor crypto, Nederland volgt

Nieuws
Crypto wereld reageert op bitcoin ETF nieuws uit Hongkong

Foto: Lee Yiu Tung/Shutterstock

In 2023 blijft Hong Kong een van de meest veelbelovende bestemmingen voor de wereldwijde crypto industrie. Met een bloeiende community en een progressieve regelgeving, trekt dit crypto-epicentrum investeerders en ondernemers van over de hele wereld aan.

Goed voor crypto? Europese Centrale Bank wil blockchain inzetten
Goed voor crypto? Europese Centrale Bank wil blockchain inzetten

Crypto regelgeving

In de recent gepubliceerde onderzoeksresultaten van Forex Suggest staat Hong Kong bovenaan als het gaat om de meest ‘crypto ready’ landen van dit jaar. Met een score van 8,36 wordt het gevolgd door Zwitserland (8,18) en de Verenigde Staten (7,25). Nederland staat op plek 13 met een krappe voldoende: 5,75.

Een van de belangrijkste troeven van Hong Kong is de gunstige regelgeving omtrent cryptocurrencies. De regering heeft een vooruitstrevende benadering van digitale activa en biedt een duidelijk kader voor bedrijven en startups die in de cryptosector opereren. Dit heeft geleid tot een groeiend ecosysteem van blockchain bedrijven die innovatieve oplossingen bieden voor verschillende industrieën. Naast de groeiende cryptolanden is daar ook de Verenigde Staten. Zij vielen onlangs terug van plek twee naar plek drie. De Amerikanen daalde 6,5% op de zogeheten crypto readiness score (CRS) ten opzichte van het jaar ervoor. Zwitserland deed het daarentegen juist goed: het steeg met meer dan 9%.

Het is overigens niet zo gek dat het buurland van China zo hoog scoort. Hong Kong heeft bovendien een sterke infrastructuur opgebouwd om de groeiende wereld van crypto te kunnen ondersteunen. De stad beschikt over een netwerk van crypto- en blockchain-gerelateerde dienstverleners, waaronder exchanges, wallet-aanbieders en consultancybedrijven. Dit maakt het voor bedrijven gemakkelijk om snel operationeel te worden en te profiteren van de voordelen die de cryptomarkt te bieden heeft. Tot slot is Hong Kong een van de landen die een respectievelijke 0% belasting heft over cryptoverdiensten.

Advertentie

Nederland geen achterblijver

Ondanks dat Nederland op de dertiende plek staat in de ranglijst, valt het in positieve zin alsnog op. Het staat namelijk bovenaan in de meest getoonde online interesse per persoon. Met 2.525 zoekopdrachten per honderdduizend inwoners staat Nederland ver boven de toplanden. Hong Kong (1.674), Zwitserland (1.049) en de Verenigde Staten (788) blijven aanzienlijk achter. Singapore volgt ons kleine kikkerlandje met 1.995 zoekopdrachten.

Al met al blijft Hong Kong een topbestemming voor de crypto-industrie in 2023. Met een gunstige regelgeving, een bloeiend ecosysteem en een strategische locatie biedt de stad een solide basis voor cryptobedrijven om te groeien in de cryptowereld.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Fundador de ETH rechaza un regalo de $6.000 millones por su cumpleaños
Ethereum-oprichter waarschuwt: Pro-crypto politici niet te vertrouwen
Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Crypto lucht op: SEC staakt onderzoeken naar 2 grote cryptobedrijven
Crypto lucht op: SEC stopt onderzoeken naar 2 grote cryptobedrijven
Advertentie