Rico Engelbarts
13/05/2018 10:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2018 10:07

Ierse studie roept overheid op om blockchain te promoten

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
ierse_studie_roept_overheid_op_om_blockchain_te_promoten

De auteurs van een studie uitgevoerd door de National University of Ireland (NUI) over de adoptie van blockchain in Ierland, verzoeken de overheid de technologie op een breder vlak te promoten. Dit nieuws werd geplaatst in The Irish Times op 11 mei.
De studie doet aanbevelingen om meer bewustzijn te creëren omtrent blockchain en de adoptie ervan. Volgens de studie kan het een positieve impact hebben op economische groei en de manier waarop de overheid dagelijkse bedrijfsvoering doet.
Dr. Trevor Clohessy, welke het onderzoek leidde, roept de overheid op om promotie te starten door een nationaal initiatief. Zo liet hij het volgende weten:

Als we verder kijken dan het bedrijfsleven, kan blockchain helpen bij stem-processen en stembureaus om verkiezingsfraude tegen te gaan. Daarnaast zou een identificatiesysteem aan de grenzen ook baat hebben bij de technologie.

De studie met de titel “The adoption of Blockchain in Ireland: Examining the influence of organisational factors” werd uitgevoerd door de NUI Galway in samenwerking met de Blockchain Association of Ireland. De studie verrichte onderzoek naar factoren die van invloed zijn voor Ierse bedrijven in de adoptie van blockchain. De onderzoeksresultaten wijzen uit dat maar 40% van de Ierse ondernemingen de technologie heeft omarmd, wat volgens de onderzoekers een relatief klein percentage is.
Andere onderzoeksresultaten suggereren dat support van hoger management, organisationele gereedheid, wetmatige onzekerheid en een gebrek aan in-house business case expertise sleutelrollen spelen in de adoptie van blockchain.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie