Home Nieuws Overheid en regulatie Ierse studie roept overheid op om blockchain te promoten

Ierse studie roept overheid op om blockchain te promoten

- Advertentie -

De auteurs van een studie uitgevoerd door de National University of Ireland (NUI) over de adoptie van blockchain in Ierland, verzoeken de overheid de technologie op een breder vlak te promoten. Dit nieuws werd geplaatst in The Irish Times op 11 mei.

De studie doet aanbevelingen om meer bewustzijn te creëren omtrent blockchain en de adoptie ervan. Volgens de studie kan het een positieve impact hebben op economische groei en de manier waarop de overheid dagelijkse bedrijfsvoering doet.

Dr. Trevor Clohessy, welke het onderzoek leidde, roept de overheid op om promotie te starten door een nationaal initiatief. Zo liet hij het volgende weten:

Als we verder kijken dan het bedrijfsleven, kan blockchain helpen bij stem-processen en stembureaus om verkiezingsfraude tegen te gaan. Daarnaast zou een identificatiesysteem aan de grenzen ook baat hebben bij de technologie.

De studie met de titel “The adoption of Blockchain in Ireland: Examining the influence of organisational factors” werd uitgevoerd door de NUI Galway in samenwerking met de Blockchain Association of Ireland. De studie verrichte onderzoek naar factoren die van invloed zijn voor Ierse bedrijven in de adoptie van blockchain. De onderzoeksresultaten wijzen uit dat maar 40% van de Ierse ondernemingen de technologie heeft omarmd, wat volgens de onderzoekers een relatief klein percentage is.

Andere onderzoeksresultaten suggereren dat support van hoger management, organisationele gereedheid, wetmatige onzekerheid en een gebrek aan in-house business case expertise sleutelrollen spelen in de adoptie van blockchain.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€13.886,60 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€13.958,30 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€13.981,40 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€13.985,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.142,30 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...