Roy van Krieken Roy van Krieken
08/12/2021 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/12/2021 06:04

India lijkt alsnog af te stevenen op crypto verbod

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
India lijkt alsnog af te stevenen op crypto verbod

De crypto gemeenschap kijkt al enige tijd met argusogen naar de ontwikkelingen in India omtrent mogelijke nieuwe maatregelen tegen de crypto industrie. Eerst was de verwachting dat India juist crypto in het land wilde legaliseren, maar inmiddels lijkt het erop dat regulerende maatregelen steeds meer op een totaal verbod beginnen te lijken.

EU keurt strengere crypto-wetgeving voor exchanges goed
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Crypto ban

Volgens Reuters is er onlangs een nieuwe wetsvoorstel ingediend in India dat ervoor moet zorgen dat de crypto activiteit op Indiaas grondgebied tot een minimum beperkt zullen worden. 

Het kopen, verkopen, minen, verhandelen en zelfs bezitten van cryptocurrencies zal verboden worden als de wet door het parlement wordt aangenomen. Overtredingen van deze wet zouden tot een arrestatie en zelfs een gevangenisstraf kunnen leiden. 

Zelfs zou het voor inwoners verboden worden om cryptocurrencies als store of value, ofwel oppotmiddel, te gebruiken. Vooral bitcoin (BTC) is juist om deze reden voor veel crypto investeerders aantrekkelijk.

Dit nieuws zal voor veel Indiase crypto investeerders als donderslag bij heldere hemel komen. Onlangs maakte de Indiase overheid namelijk juist bekend dat zij de crypto industrie niet konden verbieden, maar dat een koers van regulatie ingeslagen zou moeten worden. Het valt te betwisten of het nieuwe wetsvoorstel daadwerkelijk een verbod inhoudt, maar feitelijk zal het resultaat dichtbij een totaal verbod liggen.

Blockchain in India

Doordat betalingen met crypto in India volledig verboden zullen worden, mocht dit wetsvoorstel worden aangenomen, dan heeft dit grote gevolgen voor de blockchain sector in het land. Veel blockchain bedrijven zijn namelijk gevestigd in India.

Ook zijn er gigantisch veel crypto investeerders woonzaam in India. Er zouden tenminste 20 miljoen Indiase bewoners een crypto investering hebben gedaan in het verleden en in totaal hebben zij zeker $6 miljard aan digitale activa in bezit.

Mocht het wetsvoorstel uiteindelijk worden aangenomen door het parlement dan zal dit slecht nieuws betekenen voor deze miljoenen crypto investeerders. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie